65 nieuwe woningen Nicolaas Beetsstraat

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

In 2017 start aan de Nicolaas Beetsstraat de bouw van de eerste fase van in totaal 65 woningen op de locatie waar eerder de duplex woningen stonden. Het hele bouwplan bestaat uit verschillende woningtypes, zoals geschakelde patiowoningen (type bungalow) en diverse eengezinswoningen.

Het plan wordt in verschillende fases gebouwd over een periode van circa 10 jaar.
De voortgang van het project is afhankelijk van de verkoop. De wijk krijgt dan een nieuwe moderne uitstraling die goed aansluit op de ‘oude” Stuytwijk en het ‘nieuwe’ Vossepark.

Overeenkomst

De ontwikkelaar Nicolaas B.V. (bestaande uit Wonen Zuid, Grouwels Daelmans en Vastgoed Ontwikkelings Centrum), heeft onlangs een overeenkomst met de gemeente gesloten om deze nieuwbouw te realiseren. Dit plan is het laatste grote vernieuwingsproject van Heerlen Stad Oost.

Bestemmingsplan

Momenteel bereiden Nicolaas B.V. en de gemeente de aanpassing van het bestemmingsplan voor. Ook zal de gemeente komend najaar ter voorbereiding werkzaamheden verrichten aan de riolering en worden er saneringswerkzaamheden uitgevoerd zoals het verwijderen van de oude straatjes/hofjes. Daarna wordt gestart met het bouwrijp maken van de locatie.

Inloopbijeenkomst

Om mensen te informeren over de plannen en de voorbereidende werkzaamheden, organiseert de gemeente Heerlen, samen met de projectontwikkelaar een inloopavond op woensdag 27 januari 2016. Belangstellenden zijn tussen 18.30 en 20.00 uur van harte welkom in Piushof aan de Joost van Vondelstraat 101-107 in Heerlen.

Reacties