Paulien Cornelisse aanstaande vrijdag in Heerlen

Een microscoop op het podium, waar live spuug onder gelegd wordt. Een levensgroot scherm waar we krioelende beestjes op zien. Een buitengewoon uitgebreide biologieles?

Nee, het is ‘Maar Ondertussen’, de cabaretvoorstelling van Paulien Cornelisse. “En het is gewoon om te lachen.” Paulien Cornelisse is te zien op vrijdag 29 januari in de RABOzaal van Parkstad Limburg Theaters.

“Ik dacht: ik wil in deze voorstelling mezelf laten zien,” bekent Paulien Cornelisse, “maar ik kan zoiets dan alleen maar heel letterlijk interpreteren. Dus leg ik mijn spuug onder de microscoop, en trouwens ook mijn bloed.”

Paulien Cornelisse, voor velen misschien vooral bekend van haar bestseller ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, of van haar optredens bij De Wereld Draait Door, is bezig met haar derde avondvullende cabaretprogramma, ‘Maar Ondertussen’. Het programma werd lovend ontvangen, en ook genomineerd voor de prestigieuze cabaretprijs De Poelifinario.

In dit derde cabaretprogramma houdt Paulien Cornelisse zich bezig met alle dingen die onbelangrijk lijken en dat misschien ook wel zijn. De onopgemerkte dingen. De ondertussige dingen. Daartoe zal zij ze van extreem dichtbij bekijken en aan een grondige analyse onderwerpen. Maatschappelijke kwesties als de behandeling van een rechtcilindrische vuilnisbak komen aan bod, maar er is ook oog voor het gevoelsleven van een gele parkiet. Voor elk wat wils dus!

Grote dingen gebeuren in de wereld. Maar ondertussen….

De Pers:

“Paulien Cornelisse (…) heeft bij uitstek het talent om zulke grote en kleine kwesties samen te brengen in één redenering, en de wissewasjes herkenbaar genoeg te maken om hilariteit op te wekken.” – NRC Handelsblad

“Dat is de verrassing van deze voorstelling: Cornelisses binnenkant blijkt materiaal voor net zulke geestige conferences als de wereld die ze buiten waarneemt.” – De Theaterkrant

“Het knappe van Maar Ondertussen (…) is dat het woord ‘ondertussen’ niet alleen technisch wordt ontleed, maar dat ook de inhoudelijke betekenis op talloze manieren terugkeert. (…) de volstrekt originele humor van Paulien Cornelisse komt in het vlotte en gevarieerde Maar Ondertussen uitstekend tot zijn recht: keer op keer lukt het haar om je op een nieuwe, onverwachte manier naar grote en kleine zaken te laten kijken.” – De Volkskrant

Kaarten zijn te bestellen via www.parkstadlimburgtheaters.nl of telefonisch via 045 – 571 66 07.

paulien cornelisse

 

Reacties