Limburgs Jeugdorkest zoekt jong muzikaal talent!

De eerste projecten van het Limburgs Jeugdorkest (powered by LBM) in 2016 zijn bekend!

Na een programma vol filmmuziek in 2015 met prachtige optredens in de Limburgse Openluchttheaters en op Viva Classic Live in Venlo, staan er nu weer 2 nieuwe projecten op stapel. Hiervoor is het Limburgs Jeugdorkest op zoek naar jonge, enthousiaste muzikanten uit de hele provincie.

De afgelopen jaren heeft het Limburgs Jeugdorkest, een initiatief van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, spannende en uitdagende concerten verzorgd door heel Limburg en daar laten zien en horen dat blaasmuziek leeft onder de Limburgse jeugd. De reacties van het publiek waren enthousiast en zij gaven aan te hebben genoten van de mooie muziek en het hoge niveau van dit projectorkest.

In 2016 gaat het Limburgs Jeugdorkest opnieuw een aantal projecten aan. Het orkest is in dat kader op zoek naar jongeren tot 25 jaar, die de uitdaging willen aangaan om in een korte tijd een programma in te studeren en uit te voeren. Het Limburgs Jeugdorkest is een harmonieorkest en toegankelijk voor jongeren vanaf C-niveau die op zoek zijn naar een muzikale uitdaging. Repetities vinden plaats in de fanfarezaal in Pey-Echt en staan onder leiding van dirigent Björn Bus.

Het eerste project zal plaatsvinden op 17 april aanstaande. Rondom de première van de film Ageless Friends van de Limburgse documentairemaker Marijn Poels over de thema’s oorlog en herdenken, zal het Limburgs Jeugdorkest een bijpassend muzikaal programma verzorgen. Bij dit evenement zijn onder andere nabestaanden van oorlogsslachtoffers, de Amerikaanse ambassadeur en adoptanten van de Amerikaanse graven in Margraten uitgenodigd.

Het tweede concert staat gepland tijdens LEF XL.
LEF XL is een afgeleide van het programma LEF! op L1 TV, waarin bariton Sef Thissen jonge blaasmuzikanten en bekende Nederlanders ontvangt om te praten over klassieke muziek. In het kader van LEF XL wordt een project georganiseerd waarbij basisscholen en middelbare scholen in Venlo gedurende één week kunnen deelnemen aan projecten en educatie rondom klassieke muziek, met als afsluiter een groot concert in de Maaspoort in Venlo.
Het Limburgs Jeugdorkest zal tijdens dit concert laten horen waar blaasmuziek voor staat en samenwerken met enkele van de muzikale gasten uit het programma LEF!

Dus heb jij zin om samen met vele andere enthousiaste, talentvolle, jonge muzikanten een muzikale uitdaging aan te gaan? Vind jij het leuk om hard te werken, maar ook om heel veel plezier te maken? En ben je op de repetitie- en concertdata beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou! Download hier het inschrijfformulier en geef je op! Op deze website vind je ook meer informatie over de repetitiedagen en de projecten. Je kunt je voor beide projecten inschrijven of voor één van de 2 projecten. Inschrijven is mogelijk tot 1 februari aanstaande.