Prinses Wendy I van de Prinsengarde Coriovallum

Dit jaar een niet alledaagse proclamatie bij CV Prinsengarde Coriovallum. Deze in 1979 opgerichte carnavalsvereniging in de Heerlense wijk Schaesbergerveld groeide door de jaren heen uit tot een respectabele groep met daarin een groot aantal actieve dames verenigd in het ‘Damescomité’. Dat feit moest consequenties hebben.

Nadat al jarenlang alleen een Prins werd uitgeroepen, trad de Prinsengarde in 2000 voor het eerst met een echt Prinsenpaar naar buiten, vooral ook om de ietwat teruglopende interesse terug te winnen. Met succes, zo bleek, waardoor in de jaren erna nog meer Prinsenparen tijdens de carnaval in het Schaesbergerveld resideerden. Tijdens het 33-jarig jubileum werd voor de afwisseling een jeugdprins uitgeroepen, iets wat om de 11 jaar herhaald gaat worden omdat er al een Jeugdcarnavalsvereniging in de wijk actief is.

Dit jaar, om precies te zijn op 9 januari, volgde opnieuw een verrassende stap bij de Prinsengarde Coriovallum: de proclamatie van een heuse ‘Prinses Carnaval’ als heerseres over Schaesbergerveld, in de persoon van Prinses Wendy I.

Wendy Schlag is bepaald geen onbekende in de wijk, en is al jarenlang lid van de vereniging. Zij is 38 jaar, heeft twee kids en gaat al 24 jaar door het leven met haar man Rene Schlag. Samen vieren zij dit seizoen hun 22-jarig verenigingsjubileum.
Wendy is een carnavalsliefhebster in hart en nieren. Niet verwonderlijk, de vasteloavesgenen zijn erfelijk overgedragen binnen de familie. Haar opa Joop was Prins bij de Kasteelridders, haar vader prins bij de Prinsengarde. Schoonpapa Ger Drenth was prins bij de Prinsengarde, evenals manlief René. De eerste Jeugdprins van de Prinsengarde Coriovallum was, 11 maal raden, Fabian, de jongste zoon van Wendy en René.

Of de ‘schlag’ om de Prinsengarde Coriovallum met deze laatste strategische zet nu definitief is beslist? Wie weet wat de toekomst nog brengt in het carnavaleske Schaesbergerveld…