Kenny I Prins van de Eekheuëre

Vasteloavends Vereniging De Eekheuëre proclameerde op vrijdag 8 januari haar nieuwe prins. Kenny Odekerken zwaait dit jaar de scepter over het Eekheuëre rijk in het Heerlense Eikenderveld.

De Strijthagenzaal in Hotel van der Valk was gezellig druk met veel gasten van binnen én buiten de wijk. Eerst werd op ludieke manier afscheid genomen van Prins Joop (Hoogeveen I. De Aod-Prinse hadden een link gelegd naar de zwembadhobby van Joop. Nadat hij de rol van badmeester had vervuld mocht Aod-Prins Joop mee met zijn collega´s. Na het voorstellen van de 11 prinsenkandidaten brachten Vee & Dee o.a. hun nieuwe sjlager ‘Tis Vasteloavesweër’ ten gehore.

Ut reëgent Vasteloavend

Met dit motto speelt een paraplu natuurlijk de hoofdrol. Na een afleidingsmanoeuvre kwam ‘een groep paraplu’s’ de zaal in. Kleurrijk zwierend en zwaaiend werd het podium bereikt. Daar bleek de nieuwe prins het middelpunt van de groep te zijn. Na 11 wegtikkende seconden verdwenen de paraplu’s en kwam Kenny tevoorschijn.

Kenny is 34 jaar en geboren in Heerlen. Hij is opgegroeid in het Aarveld, maar heeft ook jaren in het Eikenderveld gewoond. Hij is lid geweest van de Raad van Elf van De Eekheuëre en vanaf die tijd was het zijn droom om dáár ooit de grote muts met veren op te zetten! Kenny is getrouwd met Iris en trotse papa van Lynn (5 jaar). In het dagelijkse leven is hij verzorgende IG bij St. Anna in Welten. Zijn sportieve hobby’s zijn spinning en voetballen in het 3e elftal van SV Eikenderveld. Kenny heeft gekozen voor twee persoonlijke secondanten: zijn vrienden Marc Jeha en Dave Blaauw.

Receptie

Komende zaterdag 16 januari is de receptie voor Prins Kenny I. Van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur kunt u Kenny feliciteren in de Amstenradezaal van Hotel Van der Valk Heerlen. Daarna is Prinsenbal met DJ Mathijs.
De Eekheuëre melden met trots dat zij dit jaar weer een jubilaris in hun midden hebben: Jo Vankan is 2 x 11 jaar lid. Deze Aod-Prins staat samen met zijn vrouw Bertha in de receptierij om de welverdiende felicitaties in ontvangst te nemen.