Wie volgt Jonkheedprins Björn I van de Winkbülle op?

Op 2 januari, de eerste zaterdag in 2016 wordt in het Parkstad Limburg Theater de nieuwe jeugdprins van Heerlen uitgeroepen.

Wie dit jaar de scepter als Jonkheedprins van De Winkbülle mag zwaaien en daarmee de opvolger wordt van Björn I (Björn Houben), is nog een groot geheim. Maar hij gaat ongetwijfeld vol enthousiasme, energie en met veel ‘Sjpas aa boad’ om er samen met de nieuwe Jeugdraad van Elf en het Winkbülleballet een onvergetelijke ‘Sjpassemigse’ jeugdcarnaval van te maken.

Allereerst zal in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater echter afscheid genomen worden van de regerende Jonkheedprins van H.V.V. de Winkbülle, Björn I samen met zijn adjudant Ryan.
Björn kijkt met een heel goed gevoel terug op zijn prinsenjaar. Precies een jaar geleden begon hij op dezelfde plek, en beleefde vanaf die dag heel wat hoogtepunten. Zoals de aftrap bij Roda JC, zijn Jeugdoptocht en natuurlijk de ‘grote optocht’ op zondag.
Afgelopen maand, vlak voor zijn aftreden dus, mocht hij daar nog een hoogtepunt aan toe voegen: het bezoek aan het Glazen Huis op het Pancratiusplein.
Björn hoopt bij zijn afscheid zaterdag heel wat carnavalsvrienden te mogen ontmoeten zodat hij er niet alleen voor staat.

Mis het dus niet: de proclamatie van de Jonkheedprins van De Winkbülle,
zaterdag 2 januari vanaf 14.11 uur in de Limburgzaal van de Stadsschouwburg – Parkstad Limburg Theater.