Mariniers brengen al ‘speedmarsend’ €30.000,- naar het Glazen Huis

Vanmiddag arriveerde een groep mariniers in Heerlen nadat ze 350 kilometer speedmars in hun benen hadden zitten.

In het kader van het 350 jarig bestaan van het Korps Mariniers vertrok de groep voor deze sponsortocht afgelopen dinsdag 22 december vanuit de Van Ghentkazerne in Rotterdam, de bakermat van het Korps. Via de provincie Zeeland en met name het Michiel de Ruyter standbeeld in Vlissingen ging het vervolgens door Brabant naar het Mariniersmonument in Sittard.

Daar werd het laatste stukje van de 350 kilometer lange tocht ingezet naar het Glazen Huis op het Pancratiusplein in Heerlen. Daar overhandigden de mariniers een cheque van maar liefst € 30.000,- aan het Rode Kruis.

De mariniers zetten zich in hun lustrumjaar speciaal voor dit doel in vanwege het directe raakvlak met het thema van Serious Request dit jaar. Het Korps Mariniers, dat overal ter wereld wordt ingezet, komt bij hun missies altijd in aanraking met kinderen die moeten zien te overleven onder de meest extreme omstandigheden. Ook het Korps probeert in deze conflictgebieden de veiligheid en stabiliteit te creëren waardoor kinderen een veilige thuisbasis kunnen hebben waarin ze zich kunnen ontplooien.

Reacties