Klein roze varkentje brengt ruim €17.000,- naar Glazen Huis

‘Pinky Power’ veroverde afgelopen weken menig etalage in de binnenstad van Heerlen, dook met regelmaat op bij diverse acties en zette haar charmes in als relatiegeschenk van vele bedrijven. Met als uiteindelijk doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel van 3FM Serious Request.

En dat is goed gelukt. Méér dan goed gelukt mogen we wel zeggen. Het kleine roze varkentje scharrelde en knorde de afgelopen maanden maar liefst het geweldige bedrag van ruim 17 duizend Euro bij elkaar.

Dinsdagochtend maakten Kim, Anoek en Leandra van Mackintosh the creative company, de initiatiefneemsters van deze bijzondere actie onder het Heerlense midden- en kleinbedrijf, en supersupporter Bianca van Bvida team 045Netwerken, het totaalbedrag bekend in brunchrestaurant Bagels & Beans, hemelsbreed nog geen 100 meter verwijderd van het Glazen Huis op het Pancratiusplein. Tijdens de netwerkbijeenkomst van 045netwerken (Voormalig Open Coffee Club Heerlen) met vertegenwoordigers van tal van bedrijven en instanties die aan dit initiatief meewerkten, sprak wethouder Barry Braeken waarderende woorden over de actie en noteerde vervolgens, na een zorgvuldige nacalculatie ter plaatse van notaris Henri Knops en advocaat Rob Luijten, het bedrag van op de kop af € 17.098,67 op de poster met het schattige varkentje. Een belangrijke duit in het zakje c.q. varkentje deed Zuyd Hogeschool, die het beestje bij tal van acties inzette en op deze manier maar liefst een slordige 10 duizend Euro voor deze actie vergaarde.

Vervolgens ging het complete gezelschap op weg naar het Glazen Huis om het bedrag te overhandigen, om daarmee de kroon te zetten op deze zeer succesvolle actie.