Michelle Bracke schrijft nieuwjaarsgedicht Letterkundig Centrum Limburg

Foto: LCL

Het zojuist uitgegeven zeventiende nieuwjaarsgedicht van het Letterkundig Centrum Limburg is geschreven door de Heerlense stadsdichter Michelle Bracke ter gelegenheid van de jaarwisseling 2015/2016.

Het is gedrukt op een door Piet Gerards Ontwerpers ontworpen A5-kaart die te gebruiken is als ansichtkaart, die in december en januari gratis te verkrijgen is bij diverse bibliotheken en boekhandels in Limburg en gratis te bestellen via [email protected]

Michelle Bracke

Michelle Bracke (Heerlen, 1983) studeerde af aan de Universiteit van Maastricht, in de Kunst- en Cultuurwetenschappen. Ze publiceert regelmatig en draagt vaak op podia haar teksten voor. Ze schrijft poëzie vanuit de drang om ‘iets’ om te zetten in taal, ongeveer zoals de muzikant ‘iets’ met een instrument probeert te ontvouwen. Of zoals ze het zelf omschrijft: “Zie het zo: ieder mens is eigenlijk bewust of onbewust op zoek naar dingen die de diepte van de geest raken, het ‘wezenlijk iets’ dat doorgaans door de ratio wordt beteugeld. Heroïne is een manier om je naar die verkapte uithoeken van je brein te brengen, poëzie is echter veiliger.”

Eerdere nieuwjaarsgedichten

Michelle Bracke treedt hiermee in de voetsporen van een reeks uit Limburg afkomstige, of hier woonachtige dichters die door het Letterkundig Centrum Limburg gevraagd waren een gedicht te schrijven rondom de jaarwisseling. Huub Beurskens, Chrétien Breukers, Frans Budé, Emma Crebolder, Quirien van Haelen, Leo Herberghs, Paul Hermans, Rouke van der Hoek, Sasja Janssen, Wiel Kusters, Joke van Leeuwen, Ton van Reen, Hans van de Waarsenburg, Nicolette Smabers, Jos Versteegen en Kreek Daey Ouwens gingen haar voor.

Klik hier voor meer informatie.

nieuwjaarsgedicht_2015-2016

Michelle Bracke in Centre Céramique

Ter gelegenheid van de Gedichtendag/Poëzieweek is er een muzikale en literaire bijeenkomst op zondag 31 januari 2016 in Centre Céramique met een drietal dichters uit de expo ‘Spiegelbeeld’ (Frans Budé, Daan Doesborgh en Michelle Bracke) en de bekende Vlaamse auteur Stefan Hertmans, de schrijver van het Poëziegeschenk 2016. De muzikale invulling is in handen van Dorien van Gilst (zang) en Sasja de Veer (gitaar). De ochtend staat onder inspirerende leiding van journalist en eindredacteur van Zuiderlucht Emile Hollman. Hij zal de gasten kort interviewen en voorstellen.

Toegang: € 10,- (leden bibliotheek Maastricht betalen € 7,50), inclusief koffie/thee.
Reserveren: [email protected], of telefonisch via 043 – 350 56 00.
De organisatie is in handen van Maastricht Boekenstad i.s.m. Centre Céramique en Dichter in Beeld.

Reacties