Tussenstand halverwege Serious Request: € 3.276.916,-

Foto: NPO 3FM

Vanavond rond 20.00 uur zat de helft van de kluizenaarsmissie van Paul, Giel en Domien in het Glazen Huis in Heerlen erop. Vanzelfsprekend hoorde bij dit speciale ijkpunt ook een nieuwe, en liefst eveneens speciale tussenstand. En speciaal was ie…

Vorig jaar in Haarlem stond de teller halverwege Serious Request 2014 al op
€ 3.218.294,- terwijl Leeuwarden het jaar daarvoor op de helft van het evenement ook al de grens van 3 miljoen had geslecht.

Om exact 20.21 uur vanavond werd de halfwegse tussenstand in Heerlen bekendgemaakt. Terwijl buiten de weersomstandigheden de talrijke bezoekers noodzaakten regenjassen of regencapes aan te trekken, trokken de dj’s in het Glazen Huis gedrieën ook nu een 7-cijferig getal uit het goudpapieren omhulsel tevoorschijn dat met het cijfer 3 begon:

€ 3.276.916,-

om precies te zijn. De tussenstand van maandag 21 december 2015 ten behoeve van 3FM Serious Request, een dik half tonnetje meer dan vorig jaar rond deze tijd.

Halverwege de missie kan al worden gezegd dat het stationeren van het Glazen Huis op het Pancratiusplein zijn vruchten afwerpt, op diverse gebieden. Op weg naar de feestelijke afsluiting van het evenement op 24 december op het Van Grunsven- ookwel Schouwburgplein, waar niemand minder dan Dotan, Typhoon, Ronnie Flex & Lil’ Kleine, Lucas Hamming, Rondé en Nielson voor een passende afsluiting gaan zorgen.