EHC/Heuts biedt Chevremont alle ruimte om te stunten

EHC/Heuts en Chevremont zijn 2 ploegen die kunnen terugblikken op een sportief prima 2015. Beide teams zijn verblijd met een kampioenschap en doen het na promotie buitengewoon goed in de hogere klasse. Met een bekerwinst kunnen ze ook een fijne afsluiting aan 2015 geven. Eersteklasser Chevremont weet te stunten en laat de blikken bij hoofdklasser EHC/Heuts treurig plooien.

In de eerste helft is EHC/Heuts de bovenliggende ploeg. De individuele kwaliteiten van de rood-witten overtreffen die van Chevremont. Geheel in lijn met het klassenverschil tussen beide teams. Met een prachtig doelpunt van de snel oprukkende Jesse Wijnen wordt dit verschil ook in de stand tot uiting gebracht. Na de 0-1 verzuimt EHC/Heuts verder door te drukken en de wedstrijd binnen te trekken. Deze attitude komt de rood-witten in de tweede helft zwaar op de maag te liggen, want Chevremont blijft zo in leven en kan onder de rust de krachten opnieuw bundelen.

Na de thee wordt EHC/Heuts op wilskracht en inzet afgetroefd. Chevremont kletst er vanaf de aftrap vol op en compenseert daarmee het voetballende surplus van EHC/Heuts. Op inzet afgetroefd worden is nooit goed en er ontstaat zo’n sfeertje op sportpark De Kaffenberg dat de thuisploeg wel eens voor een stunt kan gaan zorgen. Zonder tot grote kansen te komen, nemen de blauw-witten de regie van de wedstrijd over. De gelijkmaker komt na een foute inspeelpass op het middenveld. Chevremont komt er razendsnel uit en Rodney Klinkenberg laat doelman Job Bulters van dichtbij kansloos. EHC/Heuts weet nu dat het aan de bak kan, maar het spel oogt armoedig. Met lange ballen worden de voorwaartsen in stelling gebracht. Maar die verliezen ieder (kop)duel tegen de fysiek sterke verdedigers uit Kerkrade. Uit een van de counters kan Chevremont op voorsprong komen. Van Ierssel loopt vrij op Job Bulters af, maar voor de goal is hij niet koelbloedig genoeg. Hij mikt naast de verkeerde kant van de bal. Het is wel een duidelijke waarschuwing die Chevremont afgeeft. Zo’n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd gebeurt dan wat vooraf weinigen voor mogelijk hadden gehouden. Chevremont komt op voorsprong na een reeks fouten van EHC/Heuts. Spits Glenn Biesmans verspeelt knullig de bal, met een lange haal gooit Chevremont de bal naar voren. Geen vuiltje meer aan de lucht. Totdat na een communicatiestoornis tussen doelman Job Bulters en aanvoerder Olaf Rompelberg laatst genoemde de opstuitende bal over zijn keeper in het lege doel kopt. Een knullig en desastreus misverstand. Want in de slotfase loopt EHC/Heuts zich vast tegen de verdedigende Chevremont muur. Vlak voor het einde kan Chevremont de voorsprong zelfs uitbreiden, maar enkele meters voor het doel schiet hun aanvaller de bal hoog over. Zo laat de thuisploeg EHC/Heuts in leven. In de slotminuut krijgt EHC/Heuts ondanks het matige voetbal nog 2 reuzenkansen om strafschoppen uit het vuur te slepen. Na misgrijpen van doelman Cornelissen valt de bal voor de voeten van Karim Mahmoud. Maar de aanvaller is niet alert genoeg. Niet veel later verschijnt wederom Mahmoud kansrijk voor de doelman. Maar ook nu treuzelt hij te lang. Deze 2 gemiste kansen zijn typerend voor een ploeg die de gehele tweede helft niet scherp genoeg speelt en op inzet afgetroefd wordt door een ploeg uit een lagere klasse.

Jammer dat een sportief geweldig seizoen voor EHC/Heuts met deze belabberde bekerwedstrijd wordt afgesloten. De dromen van een hernieuwde wedstrijd tegen een profclub zoals PSV kunnen weer voor een seizoen worden opgeborgen.

Tekst: EHC/Heuts