Tal van activiteiten in Heerlen tijdens Serious Request

Aan het begin van de avond zijn we 2 volle dagen onderweg met Serious Request in Heerlen. Middelpunt van de actie is de Pancratiuskerk, met aan haar zuidelijke beuk op het Pancratiusplein het Glazen huis en aan de noordzijde de tot festivalterrein gebombardeerde Bongerd waar diverse bekende en minder bekende artiesten optredens verzorgen. Het Pancratiusplein in Heerlen is inmiddels een begrip bij iedere inwoner van Nederland.

Maar ook elders in Heerlen voeren tal van activiteiten de beleving van een dagje Heerlen voor de vele bezoekers uit den lande behoorlijk op. Bezoekers waarvan velen trots hun bijdrage, al dan niet in de vorm van een cheque komen aanbieden.

De entree van de stad via het station is aanzienlijk opgepimpt door de vele welkomsbanners en de grote groene letters voor het station. ‘Vooral laten staan na het evenement’ is een veelgehoorde opmerking bij de passanten. De drukte op het station viel gisterenmiddag mee, wellicht vanwege een treinstoring tussen Eindhoven en Roermond waardoor de toevoer van bezoekers even stokte. Een groep scouts uit Brabant had Heerlen wel al weten te bereiken. Volledig bepakt en bezakt kwamen ze op kamp in Heerlen, al wisten ze nog niet waar ze zouden slapen. Dat is nog een verrassing, zegt een jonge scout ietwat bevreesd.

Bij winkelcentrum ‘t Loon staat een kerstmarkt waarvan een gedeelte van de opbrengst ook de weg naar de brievenbus van het Glazen Huis zal gaan maken. Studenten van het Arcus College zijn daar druk doende om tegen een vrijwillige bijdrage de bloeddruk en het bloedsuiker van de bezoekers op te meten. Ook de ambulances bij hun stalling aan Het Overloon komen in actie voor het goede doel. Elders in de stad bieden studenten fysiotherapie van Zuyd Hogeschool een ontspannende massage aan.

Streetart-artiesten zijn op 2 plekken in de stad bezig aan kunstwerken die meegaan in de veiling voor het goede doel.

Kortom, Heerlen zet zijn beste beentje voor deze dagen. Tot nu toe met succes.

Klik op bovenstaande foto voor een fotoreportage.