3FM dj’s genieten hun laatste maaltijd in het Glazen Restaurant

De drie 3FM Radio coryfeeën Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering kregen vanmiddag, enkele uren voordat zij ‘s avonds voor 6 dagen in het Glazen Huis achter slot en grendel gingen, enkele honderden meters verderop in het Glazen Restaurant een laatste culinaire opkikker.

Daarna werd het, althans op dit gebied, afzien voor de 3 heren: met een week lang vasten, en op een dieet van enkel ultra-gezonde en verantwoorde sapjes, drankjes en smoothies gaat het trio tot aan Kerstavond opgesloten in een mobiel unitpark zo veel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis.

Paul Rabbering: “Enthousiast over Heerlen.”

Giel, Domien en Paul begonnen rond 17.00 uur in het paviljoen op het Raadhuisplein aan hun laatste avondmaal. En ze hadden er zin in. Niet alleen in die laatste ‘vaste’ maaltijd, maar in het gehele Heerlense avontuur.
Paul Rabbering had er in ieder geval alle vertrouwen in en was enthousiast over Heerlen. “De eerste indruk van Heerlen was echt fantastisch. Toen we hier naartoe kwamen stonden er mensen met spandoeken boven de weg, en bij het verlaten van de parkeergarage kwamen er meteen vriendelijke en enthousiaste mensen op ons af. Als dit de toon zet voor de rest van de week, dan wordt het een hele mooie week. Ik krijg het gevoel dat iedereen er heel veel zin in heeft, en ik hoop echt dat Limburg zich van de beste kant laat zien.”

Giel Beelen: “Een week lang op dezelfde paar vierkante meters is voor mij als onrustig baasje echt heel heftig”

Tussen het trio van amuses, de gemarineerde Sint Jacobsmosselen en de gebraden hertenrugfilet met ravioli door liet Giel Beelen doorschemeren dat zo’n week ook hem, als Glazen Huis-veteraan, nog altijd niet in de koude kleren gaat zitten. “Het is heel heftig om 24 uur per dag in de schijnwerpers te staan. Dat is vele malen heftiger dan niet eten. Ik ben best wel een beetje aandacht gewend, maar dat is op gezette tijden als ik bezig ben met mijn werk, maar als ik dan thuis ben dan ben ik thuis. Daar komt nog bij dat ik normaal op een dag van hot naar her ga en op verschillende plekken tegelijk ben, maar hier zit je een week lang op dezelfde paar vierkante meters, en dat is voor mij als onrustig baasje echt heel heftig.”

Het belooft een mooie week te worden op het Pancratiusplein en nabije omgeving in Heerlen.