Nieuwe locatie getoond aan gasten uit de politiek en onderwijs

Met een letterlijk spetterende opening gingen gisteren bij de speciaal onderwijsschool “de Pyler” de deuren open voor gasten uit de politiek, het onderwijs en ondersteunende instellingen. De genodigde gasten, waaronder wethouder Jordy Clemens van de gemeente Heerlen, kregen een rondleiding door een geheel vernieuwde school aan de Meezenbroekerweg 5 te Heerlen.

“De Pyler” (voorheen “De Zonnewijzer”) beschikt sinds begin van het schooljaar over een nieuwe locatie in een bestaand casco gebouw, met een dertigtal groepslokalen en praktijkruimtes voor metaalbewerking, houtbewerking en koken. Ook zijn er time-out ruimten en kantoor- en spreekruimten gerealiseerd en is de gehele buiteninrichting vernieuwd. SO/VSO “De Pyler” is een onderwijsinstelling voor orthopedagogisch onderwijs.

Actie “koetje poep”

Rondom deze opening stond de actie “koetje poep” centraal. Om er een echt spetterende opening van te maken bracht boer Peter Erens uit Palemig Berta 67 naar het schoolplein, waar deze “jonge dame” haar behoefte mocht gaan doen. Leerlingen hadden voorafgaand aan deze opening stoeptegels ‘verkocht’, en de eigenaar van de tegel waarop Berta 67 het resultaat van haar intensieve herkauwing zou droppen zou de winnaar worden van deze ludieke actie.

Helaas liet de “jonge dame”, zoals het haar betaamt, zich van haar allerbeste kant zien en deed ze haar behoefte tijdens deze gelegenheid gewoon niet! Koetje poepte niet.
Uiteraard had de organisatie hiermee rekening gehouden, en afgesproken dat in het geen-ontlasting-geval de tegel zou winnen waarop om klokslag 17.00 uur de rechter achterpoot van Berta 67 stond. En zodoende werd tegel 1158 de winnende tegel.

Het aan de actie overgehouden geld zal aanstaande maandag door de best verkopende leerling Youri Masolijn van “De Pyler” worden gedoneerd aan het Glazen Huis van 3FM Serious Request.

Berta 67
Berta 67

Reacties