RKSVB knokt met Rimburg tot het laatste fluitsignaal om 3 punten

In Ubachsberg werd zondag fel gestreden om de 3 punten tussen RKSVB en Rimburg. Deze wedstrijd had een speciaal karakter aangezien de trainer van RKSVB, Joep Zenden, woonachtig en bekend is in Rimburg.

Vanaf het begin ontspon zich een felle strijd tussen beide teams.
RKSVB kwam goed uit de startblokken en was de bovenliggende partij. Via een vlotte aanval scoorde Ruud Simons de 1-0. Rimburg knokte voor elke meter en probeerde iets terug te doen. Via een tegenaanval schoot Sean Peeters met een mooi geplaatst schot de 2-0 voor RKSVB binnen. Na een half uur spelen kwam RKSVB plots met 10 man te staan. Nadat iedereen in de veronderstelling was dat de bal zou worden uitgespeeld omdat een RKSVB speler geblesseerd op de grond lag werd er door een speler van Rimburg doorgespeeld. Stefan Smeets (RKSVB) onderbrak het spel door een overtreding te maken. Hij werd door de scheidsrechter op rood getrakteerd.

Direct na rust scoorde Rimburg uit een scrimmage tegen (2-1) en was de wedstrijd weer volledig open. Tot overmaat van ramp kreeg Tom Peeters (RKSVB) al vroeg in de tweede helft zijn 2e gele kaart en kon daardoor ook voortijdig vertrekken. RKSVB stond nu met 9 man en knokte zich naar het einde toe om de 3 punten in Ubachsberg te houden. De spanning en emoties liepen hoog op toen de scheidsrechter in de 94e minuut een overtreding, net buiten of binnen het strafschopgebied, bestrafte met een penalty voor Rimburg. De keeper van RKSVB, Anton Eurlings, groeide uit tot de held van de dag door de penalty met een reflex uit de hoek te ranselen, en daarmee de 3 punten in Ubachsberg te houden.

Reacties