Hardleerse oplichter voor de 3e maal aangehouden

Foto: ritzotencate / Foter-/-CC-BY-SA

Vanmorgen hield de politie een notoire oplichter aan op de Welterlaan in Heerlen.

De 41-jarige Heerlenaar had kort daarvoor op de Aarweg in Heerlen geprobeerd een bewoner op te lichten. De man deed zich voor als de vriend van de buurvrouw, en probeerde geld te lenen.
Er zijn inmiddels 9 aangiften tegen de oplichter gedaan.

Deze oplichter maakt zich al maanden schuldig aan oplichting en bedelarij. Hij blijft bewoners benaderen, vaak in zijn eigen buurt of in verzorgingstehuizen, en vraagt om een klein geldbedrag. Hierbij verzint hij dan een zielig verhaal, of doet zich voor als een bekende, in de hoop dat de betreffende bewoner hem het gevraagde geld geeft.
Gelukkig bleef het steeds vaker bij een poging, omdat bewoners de laatste tijd via de wijkblaadjes en de social media al zijn gewaarschuwd.

De oplichter werd dit jaar al 2 keer eerder aangehouden door de politie, die in beide gevallen onderzoek deed naar aanleiding van meerdere aangiften. De verdachte mocht toen ‘onder bepaalde voorwaarden’ van de rechter naar huis.

Maandag wordt de verdachte door Justitie opnieuw bij de rechter voorgeleid met het verzoek om hem nu in bewaring te stellen.

Eikenderveld

Op de redactie ontvingen wij van de week een bericht om op te letten in Eikenderveld. Ook daar zou een oplichter actief zijn die het vooral gemunt heeft op oudere mensen, onder andere in seniorenflat de Eik. Hij zou aanbellen om € 10,- te vragen / lenen want zijn moeder lag in het ziekenhuis en zijn vrouw had het pinpasje mee.
De politie is hiervan op de hoogte gesteld en gaf te kennen al meerdere meldingen hierover binnengekregen te hebben.
Niet bekend is of de nu aangehouden man dezelfde is als de oplichter in Eikenderveld.