Fietsbeugels verdwijnen tijdelijk uit centrum van Heerlen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Vanaf morgen 1 december verwijdert de gemeente op diverse plaatsen in het centrum van Heerlen tijdelijk de fietsbeugels in verband met Serious Request. Iedereen wordt verzocht haar/zijn fiets weg te halen en voorlopig niet meer te stallen.

De verwijdering is nodig om de bezoekersstroom vanaf het station en diverse parkeergarages in de stad veilig en zonder obstakels naar het Glazen Huis te leiden.

De fietsbeugels worden weggehaald op:

  • de Bongerd, rond het gebouw van SCHUNCK*;
  • in de Pancratiusstraat;
  • op de hoek Plaarstraat/Akerstraat;
  • in de Van der Maesenstraat;
  • in de Geerstraat;
  • in de Honigmannstraat.

In totaal gaat het om zo’n 75 beugels.
Afgelopen dagen is iedereen op de hoogte gesteld via borden en hekken. Na afloop van 3FM Serious Request en de feestdagen laat de gemeente de fietsbeugels weer teruggeplaatsen.

Fiets ophalen

Fietsen die er vanaf morgenochtend nog staan worden van 1 tot en met 17 december 2015 naar het magazijn van Beheer en Onderhoud aan de Voskuilenweg 109 gebracht. Vanaf 18 december 2015 worden ze voor een week naar de bewaakte fietsenstalling bij het Arcuscollege aan de Gasthuisstraat gebracht.

Is uw fiets weggehaald, dan kunt u deze ophalen op een van beide locaties. U moet dan uw fietssleutel meenemen en/of uw fiets nauwkeurig beschrijven en precies aangeven waar de fiets is weggehaald. Alle gegevens worden op een registratieformulier vermeld. Niet opgehaalde fietsen vallen uiteindelijk onder het weesfietsenbeleid. Dat wil zeggen dat de gemeente de fiets maximaal 13 weken bewaart.

Extra locaties voor fietsen

Naast de bestaande bewaakte fietsenstalling aan de Akerstraat ( 24 uur per dag) worden tijdens het evenement bij het station aan de Parallelweg, in de Gasthuisstraat, in de Nobelstraat en op het Burgemeester Van Grunsvenplein gratis toegankelijke fietsenstallingen gerealiseerd.

Reacties