The Common Linnets op zondag 15 november in de Rodahal

Foto: Parkstad Limburg Theaters

Het is uniek, een Nederlands-Amerikaanse band! Ilse DeLange, initiatiefneemster van de band, en JB Meijers zijn de motor van de groep bestaande uit 5 singer-songwriters.

Ilse DeLange nam in 2013 het initiatief voor het oprichten van The Common Linnets en vroeg Waylon aan te sluiten. De twee kennen elkaar al sinds hun tienerjaren. Ze zijn beiden actief in de country scène. Toen Ilse een project wilde starten met verschillende artiesten, dacht ze ook aan Waylon. Beide artiesten delen een passie voor country, bluegrass en folkmuziek, wat aan de basis stond voor The Common Linnets.

Na een geweldig resultaat op het Eurovisie Songfestival en een succesvolle tour ontstond er een breuk met Waylon. Hij werd vervangen door de Amerikaanse muzikant Jake Etheridge en gitarist JB Meijers. Ondanks deze commotie hebben zij de harten van vele muziekliefhebbers in Europa gestolen. Dit blijkt uit de vele Gouden en Platina Platen die de band ontving naast de vele Awards, zoals de Edison, de Popprijs en de Duitse Echo Award.

Hun nieuwste album II kwam op vrijdag 25 september binnen op nummer 1 van de Nederlandse Album Top 100!

Van kleine intieme liedjes tot een stevige sound… The Common Linnets zorgen altijd voor een avond met muziek recht uit het hart.

The Common Linnets Line-Up:

  • Ilse DeLange – Zangeres en gitarist
  • Jake Etheridge – Zanger, gitarist en pianist
  • JB Meijers – Zanger en gitarist
  • Rob Crosby – Zanger en gitarist
  • Matthew Crosby – Zanger, gitarist en pianist

The Common Linnets, staconcert – clubtour, zondag 15 november, aanvang 19:30 uur, Rodahal Kerkrade.

De Pers:

– ‘The Common Linnets is een echte band geworden’ – De Volkskrant (4 sterren)