Vrijdagavond 20.00 uur: Roda JC Kerkrade – ADO Den Haag

Na de oorwassing door Ajax afgelopen weekend in de Amsterdam Arena heeft Roda JC vrijdagavond iets recht te zetten voor het thuispubliek.

In de wedstrijd tegen ADO Den Haag zal het team van Darije Kalezic alles op alles zetten om de sombere reeks met uitsluitend verlieswedstrijden en schamele gelijkspelen van de afgelopen 7 speelrondes te beƫindigen met een cruciale thuiszege. Om daarmee de hoogstnoodzakelijke 3 wedstrijdpunten in Kerkrade te houden. De laatste overwinning van Roda JC, uit bij AZ, dateert al weer van 30 augustus. Maar de toeschouwers in het Parkstad Limburg Stadion zullen zich vooral nog de laatste thuiswedstrijd herinneren, de pijnlijke 1-2 nederlaag tegen Excelsior.

Roda JC Kerkrade, dat deze competitie zo hoopvol was begonnen, is in de ranglijst van de Eredivisie inmiddels teruggezakt naar de tiende plaats en daarmee weer terecht gekomen in dat vervelende ‘rechterrijtje’. Op de hielen gezeten door 4 andere voetbalploegen die met maar 1 of 2 punten achterstand hun inhaalkansen ruiken.
Zo ook ADO Den Haag, met slechts 2 punten achterstand op de Kerkradenaren. En dat zich morgen bij haar missie bovendien gesterkt weet door de spectaculaire thuisoverwinning op Feyenoord van afgelopen zondag.

Een overwinning op ADO is daarom voor Roda JC niet alleen van belang voor de punten en de ranglijst, maar bovenal noodzakelijk om het zelfvertrouwen weer enigszins op te krikken. En om van die onheilspellende 13 punten af te komen.

Het duel tussen Roda JC Kerkrade en ADO Den Haag begint vrijdag 6 november om 20.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion.