Vrijspraak na dollemansrit door Parkstad

Foto: Rechtbank Limburg

​De meervoudige strafkamer van de rechtbank Limburg in Maastricht sprak vandaag een verdachte vrij van de poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan 8 agenten.

Op 30 maart van dit jaar probeerde de man in zijn auto te ontsnappen aan de politie nadat die hem een stopteken had gegeven. Na een achtervolging door Heerlen, Landgraaf en Voerendaal, waarbij de verdachte tweemaal een aanrijding veroorzaakte en een lantaarnpaal ramde, kon de politie de man nabij Voerendaal arresteren nadat de dollemansrit in een beek was geëindigd.

Volgens het Openbaar Ministerie probeerde de verdachte tijdens die rit 8 agenten zwaar lichamelijk letsel toe te brengen door op ze in te rijden, maar de rechtbank ging hierin niet mee.

Weliswaar was de rechtbank van oordeel dat de verdachte allerlei verkeersovertredingen had begaan en dat zijn rijgedrag bedreigend was, maar zij zag hierin geen bewijs dat de agenten zwaar gewond hadden kunnen raken en dat de man de agenten daadwerkelijk wilde verwonden. De rechtbank sprak verdachte daarom vrij.

Voor de vele verkeersovertredingen en zijn bedreigend rijgedrag kon de rechtbank hem evenmin veroordelen, gewoonweg omdat dit niet aan verdachte ten laste was gelegd.

Lees ook:

Reacties