Nieuwe ‘Serious Art Route’ in het centrum van Heerlen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

De oproep aan artistiek Limburg om in actie te komen voor 3FM Serious Request bleek niet aan dovemansoren gericht. Het animo voor project ‘Serious Art’ was zo groot dat de Stichting Promotie Glazen Huis Heerlen 2015 nu beschikt over meer dan 100 zeer fraaie kunstwerken.

Op 22 november zal deze kunst geveild worden voor het goede doel. Om geïnteresseerde kopers, maar ook de alleen-maar-kijkers, deze kunstwerken te tonen is door het centrum van Heerlen een heuse ‘kunstroute’ aangelegd.

Wethouder Barry Braeken van de gemeente Heerlen opende gisteravond deze kunstroute tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Glaspaleis.
De meer dan honderd kunstwerken zijn nu te bewonderen in het centrum van Heerlen. De te wandelen route door de binnenstad voert langs diverse zichtlocaties, etalages en binnenlocaties. Een plattegrond met een overzicht waar de kunstwerken zich bevinden, is verkrijgbaar bij het hoofdkwartier van Stichting Promotie Glazen Huis Heerlen 2015 aan de Akerstraat 24 in Heerlen, maar is ook op de website van Serious Art Route te raadplegen.
Ook is hier een digitale ‘Serious Art Catalogus’ in te zien, compleet met afbeeldingen en informatie over alle kunstwerken en kunstenaars.

Boekpresentatie ‘Tussen Doorntjes’ van Harrie Sevriens

Tijdens de opening van de Serious Art Route vond tevens de boekpresentatie van ‘Tussen Doorntjes’ van Heerlens eerste stadsdichter Harrie Sevriens plaats. Hij selecteerde vanwege de festiviteiten rondom het Jaar van de Mijnen en 3FM Serious Request ruim 250 gedichtjes en aforismen uit zijn oeuvre dat inmiddels duizenden teksten omvat. De bundel ‘Tussen Doorntjes’ wordt voorafgegaan door meer dan 100 bundels van Harrie Sevriens. De meest recente zijn ‘Heëlesje Mülkes’ (2012) en ‘Lusten en Lasten’ (2014).

SR_FSC4394 (1)
Fotografie Studio Cyril