Brede Maatschappelijke Voorziening Molenberg vanmiddag geopend

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

De Brede Maatschappelijke Voorziening Molenberg is vanmiddag op ludieke wijze geopend. Nadat Poseidon met behulp van de kinderen en ouders de zee had weten te splijten en de draken had verjaagd, kon hij bij de sleutel in de schatkist waarmee wethouder Jordy Clemens de nieuwe accommodatie kon openen.

Het veelzijdige complex BMV Molenberg werd na jaren van voorbereiding en bouw, vanmiddag om 15.00 uur feestelijk geopend. De Broederschool en het Broederhuis zijn volledig gerestaureerd en uitgebreid met een moderne aanbouw, waaronder een sporthal en een centraal plein dat alle onderdelen verbindt. Tijdens de opening werd ondermeer een boek over de totstandkoming van de BMV gepresenteerd.

In de BMV zijn 2 basisscholen ondergebracht: de katholieke Broederschool en Vrije School Helianthus. Ook is er plek voor kindcentrum Het Rozenpoortje en BSO De Rozenpoort en Peuterspeelzaal ’t Meuleke.
In de nieuwe sporthal aan de zijde van de Zondagstraat en het Broederhuis, kunnen (sport)verenigingen en bewoners uit de buurt naschoolse activiteiten organiseren. Ook krijgt de Stichting Buurtbeheer Molenberg (SBM) een plekje in de BMV.

Boekpresentatie

Ter ere van de opening is een boek “Brede maatschappelijke voorziening, Ontmoeting en veelkleurigheid op Molenberg” tot stand gekomen. Tijdens de opening overhandigde Jordy Clemens, wethouder Onderwijs en Jeugd het eerste exemplaar aan deputé Marleen van Rijnsbergen. Ook gaf hij de opdracht aan 3 kunstenaars om een ontwerp voor een beeldend object te bedenken voor de BMV Molenberg.

Toekomstbestendig

“Dit project is een fantastisch voorbeeld van hoe je cultureel erfgoed kunt behouden en toekomstbestendig kunt maken, zodat de buurt er de vruchten van plukt. De BMV heeft alle ingrediënten meegekregen om het onderwijs op het hoogste niveau te brengen, goede wijkvoorzieningen te creëren en vooral om als ontmoetingsplek voor buurtbewoners te dienen,” aldus wethouder Jordy Clemens van Onderwijs en Jeugd.

DSCN3190[1]