Grote opslag chemicaliën en drugsafval ontmanteld in Brunssum

Brunssum – De politie heeft in een loods aan de Boschstraat in Brunssum een grote opslag gevonden van chemicaliën en drugsafval.

Een 31-jarige man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Hij werd in zijn woning, elders in Brunssum, aangehouden.

In de loods stonden 4 vaten met elk een capaciteit van 1000 liter, ongeveer 250 jerrycans van 25 liter, 3 vaten van 200 liter en 15 vaten van 200 liter. Voordat de opslag ontdekt werd doorzocht de politie de woning van de verdachte. Daarbij trof de politie Brunssum/Landgraaf onder meer 2 vuurwapens, munitie en zo’n 100 gram amfetamine en XTC aan.

In de vaten trof de politie chemicaliën en restafval aan voor de productie van amfetamine en XTC. Bovendien stonden er diverse attributen om synthetische drugs mee te maken. Onderzoek moet nog uitwijzen waar de chemicaliën en het drugsafval vandaan komen. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) heeft vandaag alle chemicaliën en het drugsafval afgevoerd.

Gestolen auto-onderdelen

In een tweede loods kwamen ongeveer 50 auto-onderdelen aan het licht, waarvan de politie vermoedt dat deze van diefstal afkomstig zijn.
Verder onderzoek moet daar uitsluitsel over geven, maar van 15 onderdelen is sowieso al duidelijk dat ze gestolen zijn.