Beelden verdachten rellen NAC Breda – Roda JC worden getoond

Foto: Roda JC

Breda – De politie heeft beelden van 8 verdachten die op zondag 31 mei jongstleden na de wedstrijd tussen NAC Breda en Roda JC Kerkrade strafbare feiten hebben gepleegd naar de politie en de spelersbus van Roda JC. Ze hebben tot aanstaande zondagavond 24.00 uur de tijd om zich te melden, anders wordt hun foto getoond bij Bureau Brabant.

Na de beladen wedstrijd op 31 mei, die pas in de verlenging werd beslist in het voordeel van Roda JC, werd de sfeer grimmig en ontaardde dit in openlijk geweld. Een aanhoudingseenheid arresteerde 10 verdachten. Twee van hen werden verdacht van openlijk geweld omdat ze stokken en pijpen naar een politieruiter hadden gegooid.

Filmbeelden

Met de aanhoudingen hield het geweld niet op, het richtte zich tegen de politie en tegen de spelersbus van Roda JC. Hiervan zijn opnames gemaakt door de politie maar ook door omstanders. Deze beelden zijn bekeken en 8 raddraaiers zijn eruit gepikt. Van hen zijn duidelijke beelden. Drie van deze 8 zijn herkend en hun identiteit is bekend.

Aanhouding voorkomen

Deze 8 krijgen tot zondagavond 18 oktober 2015 24.00 uur de gelegenheid om zich vrijwillig bij een politiebureau te melden. Hun identiteit zal dan geverifieerd worden en er zal een afspraak gemaakt worden voor het verhoor over deze gewelddadigheden. Ze zullen dan niet worden aangehouden. Als ze niet komen dan zullen er maandag 19 oktober foto’s van de overige 5 verdachten, waarvan de identiteit nog niet bekend is, getoond worden in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant en via social media. Op het moment dat de identiteit bekend is zullen ze zo spoedig mogelijk, op een onverwacht moment, aangehouden worden. Ook de 3 waarvan de identiteit bekend is kunnen hun aanhouding voorkomen door zich te melden.

Meer beelden gevraagd

De politie wil graag meer beelden hebben van die dag. Als iemand nog beelden heeft dan dit graag melden en eventueel uploaden via de politieapp, het meldformulier op politie.nl/melden of via 0900-8844.