33e ‘MondriaanRun’ aanstaande zondag 4 oktober

Foto: Still YouTube

Op zondag 4 oktober vindt de 33e MondriaanRun plaats, een hardloopwedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd door Mondriaan. De wedstrijd speelt zich af op en rond het Mondriaan terrein in Heerlen en trekt ongeveer 600 deelnemers. Inschrijving voor de MondriaanRun 2015 kan nog steeds, jong en oud zijn welkom!

Om 10.00 uur beginnen de wedstrijden. Er zijn 4 afstanden: jongens en meisjes van 4 tot 12 jaar lopen de RaboKidsRun van 1.000 meter. Om 11.00 uur start de 2500 meter lange Youth4Run, voor de jeugd van 13 tot en met 15 jaar. Deelnemers vanaf 16 jaar kunnen kiezen uit de DecathlonRun van 5 kilometer – startschot om 11.30 uur – en de CorioRun van 10 kilometer die om 12.30 uur begint.
Vertrek en finish zijn voor alle afstanden aan de Kloosterkensweg in Heerlen.

Online inschrijven

Iedereen die het leuk vindt om hard te lopen is van harte uitgenodigd om zich in te schrijven. Dat kan tot en met 3 oktober heel eenvoudig via www.inschrijven.nl. Inschrijven ter plekke is mogelijk tot een half uur vóór de wedstrijd. Meer informatie over onder andere routes en kosten is te vinden op www.mondriaanrun.nl.

Special guest

De MondriaanRun wordt dit jaar bijgewoond door een speciale gast: Limburgs looptalent Bas Van Hooren. Samen met de jonge deelnemers doet hij een warming-up. Hij geeft ook het startsein.
Naast loopplezier biedt het evenement vele extra’s zoals live muziek, een atletiekparcours voor de jeugd – ofwel het Rabo Atletiekplein – informatie over gezond eten en bewegen en natuurlijk een goodiebag voor iedere loper.

Vooroordelen wegnemen

Mondriaan – de instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Zuid-Limburg – zet zich actief in om vooroordelen over psychiatrie weg te nemen. Eén op de 4 Nederlanders krijgt ergens in zijn of haar leven psychische problemen. Met de organisatie van de MondriaanRun op eigen terrein wil Mondriaan een brug slaan tussen de samenleving en de wereld van de geestelijke gezondheidszorg. De kennismaking met Mondriaan draagt zo bij aan destigmatisering. De opbrengsten van de run komen ten goede aan het activiteitenprogramma van patiënten van Mondriaan.

Reacties

Cookieinstellingen