Positieve actie vraagt aandacht voor eenzaamheid

Morgen, donderdag 24 september organiseert Sensoor een bijzondere luistertafel in het kader van de Langste Eettafel van Nederland.

Voor het gemeentehuis van Heerlen is tussen 10.30 en 13.00 uur iedereen van harte welkom voor een goed gesprek onder het genot van een kop koffie. Deze luistertafel is extra bijzonder want wethouder Van Zutphen schuift ook aan.
De Langste Eettafel van Nederland is een onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid die loopt van 24 september tot en met 3 oktober 2015. Het is een initiatief van de Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid, waar Sensoor kernlid van is. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een 1.000.000 Nederlanders zich sterk eenzaam voelen.

In Heerlen

Sensoor heeft het initiatief genomen om in Heerlen een luistertafel te organiseren, omdat zij zich inzet voor de strijd tegen eenzaamheid. “Sensoor kan eenzaamheid niet oplossen, wel verzachten.” aldus Willemieke Ottevanger, directeur. En écht luisteren naar elkaar kan die eenzaamheid verzachten en soms zelf voorkomen. Iedereen is daarom van harte welkom om aan te schuiven voor een goed gesprek.

Sensoor

Sensoor biedt dag en nacht, via speciaal hiervoor opgeleide vrijwilligers, een luisterend oor via telefoon, e-mail en alle dagen van de week via de chat vanuit 26 locaties verspreid door Nederland. Een goed gesprek voeren, zeker rond gevoelige onderwerpen, is niet eenvoudig. Maar ergens over praten, anoniem en vertrouwelijk, dat lucht op. Sensoor voert deze anonieme hulp op afstand namens vrijwel alle Nederlandse gemeenten uit. Daarnaast ontvangt Sensoor giften van particulieren, fondsen en kerken.
Bij de Langste Eettafel is er de gelegenheid kennis te maken met elkaar en met Sensoor, haar medewerkers en vrijwilligers. En er is natuurlijk gelegenheid te ervaren hoe het is om echt gehoord te worden.

Week tegen Eenzaamheid

Coalitie Erbij, waarvan Sensoor kernlid is, zet zich het hele jaar in voor de strijd tegen eenzaamheid en organiseert nu voor het zesde achtereenvolgende jaar de Week tegen Eenzaamheid waarin extra aandacht gevraagd wordt voor dit grote maatschappelijke probleem.
Thema van de Week tegen Eenzaamheid is dit jaar: ‘Kom erbij & verbind’. Want verbinden speelt een sleutelrol bij het aanpakken van eenzaamheid.

De Langste Eettafel van Nederland

Samen eten verbindt. En het is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten of elkaar beter te leren kennen. Daarom wordt tijdens de Week tegen Eenzaamheid De Langste Eettafel van Nederland gevormd.
Overal in het land organiseren organisaties, bedrijven en gewoon mensen een etentje.
Via de actiewebsite www.samentegeneenzaamheid.nl worden al die eettafels virtueel verbonden tot De Langste Eettafel van Nederland.
In 2014 was De Langste Eettafel van Nederland bijna 10 kilometer lang.

Klik hier voor meer informatie over Sensoor.