Tweedaagse workshop onder leiding van Marente de Moor

De Hubert van Eyck Academie, het Letterkundig Centrum Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg en The Maastricht Centre for Contemporary Writing organiseren een schrijfworkshop onder leiding van schrijfster Marente de Moor.

De workshop is verspreid over twee data; woensdag 30 september en woensdag 21 oktober 2015 van 15.30 tot 17.30 uur in de Van Eyck Academie in Maastricht. Gedurende de bijeenkomsten krijgen de deelnemers les in schrijftechniek en werken zij aan een kort verhaal. De workshop richt zich op jonge, getalenteerde schrijvers van 18 tot en met 35 jaar die begeleiding nodig hebben om een professionaliseringsslag te maken. Na afloop kiest een jury een winnend verhaal dat in samenwerking met studenten op het gebied van vormgeving en design gedrukt zal worden in het Charles Nypels Lab, de drukwerkplaats van de Van Eyck.

Story Telling & Selling

In het project ‘Story Telling & Selling’ staat het schrijven, vormgeven en drukken van verhalen centraal. Hoe schrijf je een verhaal? Hoe beïnvloedt de vormgeving en opmaak van een verhaal de beleving van de lezer en de verkoopbaarheid ervan? En welke mogelijkheden bieden diverse druktechnieken voor de uitstraling? Het project bestaat uit drie delen, waarvan de schrijfworkshop het eerste is. Later volgen nog een lezing over de relatie tussen tekst en vormgeving en een drukworkshop.

Schrijfworkshop

Tijdens de eerste bijeenkomst van de schrijfworkshop krijgen de deelnemers les in schrijftechniek en zullen aan de hand van de praktijkervaring van Marente de Moor inzicht verwerven in het professionele schrijfproces. Daarna krijgen de deelnemers de opdracht een kort verhaal van maximaal 3.000 woorden te schrijven. Dit verhaal wordt in de tweede workshop besproken en van feedback voorzien. Na de tweede workshop kiest een jury een winnend verhaal.

Aanmelden voor de schrijfworkshop kan tot en met 18 september door een CV en motivatiebrief te sturen naar [email protected].
Er is plaats voor 15 deelnemers. Deelname kost 20 euro.

Marente de Moor (1972) is schrijver, journalist en columnist. In 2007 debuteerde ze als romanschrijver met het veelgeprezen De overtreder, daarvoor publiceerde ze Petersburgse vertellingen, columns over de jaren dat ze in Rusland woonde. Haar in 2010 verschenen roman De Nederlandse maagd werd onderscheiden met de AKO Literatuurprijs en kreeg in 2014 de European Union Prize for Literature. Het boek betekende haar doorbraak naar een zeer groot publiek. In 2013 verscheen Roundhay, tuinscène (shortlist Libris Literatuur Prijs 2014). Ze was jaren columnist voor Vrij Nederland en zowel De Overtreder als De Nederlandse Maagd verschenen in Duitse vertaling bij uitgeverij Suhrkamp.