Op zoek naar een paar reebruine ogen?

Een mooie manier om je weekend te beginnen is een stevige wandeling. En als je daarbij ook nog reeën tegenkomt, kan je weekeinde al helemaal niet meer stuk.

Aanstaande vrijdagavond, 18 september, kunt u op deze manier de week gaan afsluiten. Met een boswachter van Natuurmonumenten trekt u dan in de avondschemering de Brunssummerheide om van de inslapende natuur te genieten maar vooral ook om reeën te ontdekken. Een prachtige avondwandeling die ongeveer 1,5 tot 2 uur zal duren.

Oog in oog met een ree

Veel mensen hebben wel eens een ree gezien. Je hoort gekraak in de bosjes, je kijkt en ziet nog net iets bruins in de verte verdwijnen. Reeën komen veel voor in Nederland, ook op de Brunssummerheide. Maar ze zijn schuw. De boswachters van Natuurmonumenten weten echter waar ze zich ophouden, waardoor de kans groot is om oo-in-oog te komen met deze prachtige dieren. En zeg nu zelf, wat is er mooier dan een paar grote reebruine ogen …

Praktische tips

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze wandeling. U kunt zich hier aanmelden, de kosten bedragen € 7,- voor leden en € 10,- voor niet-leden van Natuurmonumenten.
De wandeling begint om 19.30 uur op de parkeerplaats Heikop aan de Toeristenweg in Landgraaf, maar het zou handig zijn als u een kwartier voor aanvang aanwezig bent. Rond de klok van 21.30 uur zult u daar weer terugkeren.
Trek donkere, niet ritselende kleding en stevige schoenen aan. Neem ook een verrekijker mee, als u die heeft.
Controleer jezelf na afloop van de wandeling op teken.

In het belang van de reeën en andere dieren mag u geen honden meenemen.