Politiebureau Hoensbroek ontruimd voor granaten

Het blijkt relatief eenvoudig om meer politie op straat te krijgen. Medewerkers van de politie die donderdagmiddag rond 14.15 uur aan het werk waren in het politiebureau aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek moesten het pand ijlings verlaten nadat een man daar 2 steelgranaten had afgeleverd.

De man had deze explosieven gevonden en dacht er goed aan te doen ze naar de politie te brengen.

Oude politiebureau

Het speelde zich af in het oude politiebureau in Hoensbroek, waar momenteel alleen nog enkele ondersteunende diensten zijn ondergebracht en geen publieke functie meer heeft. Nadat de man de granaten had afgegeven werd de Explosieven Opruimingsdienst ingeschakeld. De verwachting is dat de EOD donderdag namiddag de granaten voor vernietiging zal meenemen.

Veiligheid

Mensen die een granaat vinden, worden voor hun eigen veiligheid maar ook voor de veiligheid van anderen verzocht om het explosief te laten liggen en direct de politie in kennis te stellen. Het vervoeren van een granaat is niet zonder risico. Bij de politie werken experts die ter plaatse kunnen bepalen waar het om gaat en of de hulp van de EOD moet worden ingeschakeld.