Politieteam treft hennepkwekerij aan in loods Eygelshoven

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

In een loods in Eygelshoven trof de politie maandagmiddag meerdere zeecontainers aan die als professionele hennepkwekerijen actief waren. Ook werd een verdachte aangehouden.

Naar aanleiding van het synthetisch drugsafval dat recent in het buitengebied van Geulle en in een garagebox in Meerssen werd aangetroffen startte het Team Ondermijning Limburg een onderzoek naar de herkomst van deze afvalstoffen.

Dit leidde tot de aanhouding van in totaal 3 verdachten.

In Geulle werd een 23-jarige man aangehouden, in Meerssen werd de eigenaar van een garagebox aangehouden en tenslotte werd er maandag een 42-jarige inwoner van Heerlen aangehouden.

Bij doorzoeking van de woning van deze laatste verdachte, vond de politie aanwijzingen die leidden naar de hennepplantage in een loods aan de Bart van Slobbestraat in Eygelshoven. Daar stonden 6 zeecontainers die waren ingericht als hennepkwekerijen, met in totaal ongeveer 1.200 planten.

De hennepplanten, containers en apparatuur worden in beslag genomen en geruimd. Ook is er sprake van diefstal van elektriciteit en water.

De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.