Samenwerkingsovereenkomst Alterius en Mondriaan ondertekend

Stichting Alterius, instelling voor speciaal en voortgezet onderwijs, en Mondriaan Kinderen en Jeugdigen, instelling voor geestelijke gezondheidszorg, gaan intensiever samenwerken op het gebied van behandeling, vorming en opleiding van kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematiek.

Hiertoe ondertekenden Irene Havermans, concerndirecteur Mondriaan, en Taco Bisscheroux, bestuurder Stichting Alterius, op donderdag 16 juli een samenwerkingsovereenkomst met als uitgangspunt ‘één kind – één plan’.

Mondriaan en Stichting Alterius werken al langer samen en delen de zorg voor een kwetsbare doelgroep in Limburg. Kinderen en jeugdigen die bij Mondriaan in behandeling zijn op een dag- en nachtgroep gaan (tijdelijk) naar school op De Buitenhof, onderdeel van Stichting Alterius.
Beide instellingen hebben elkaar echter veel meer te bieden en leveren samen een sterkere bijdrage aan een gezonde ontwikkeling van een gemeenschappelijke doelgroep. Om maximale kwaliteit te bieden op het gebied van zorg en onderwijs is deze intensievere samenwerking ook nodig.

Eén kind, één plan

Voor de dagelijkse praktijk betekent dit dat voor kinderen en jeugdigen die in behandeling zijn bij Mondriaan en onderwijs volgen bij de Buitenhof een gezamenlijk plan voor behandeling en onderwijs wordt gemaakt. Zo worden beide naadloos op elkaar afgestemd.

Samen innoveren

Maar ook op beleidsmatig en innovatief vlak vinden beide partijen elkaar. Zo worden thema’s als oudervoorlichting of voorlichting op gebied van gebruik van alcohol en drugs in gezamenlijkheid opgepakt. Ook wordt de ervaring op het gebied van multimedia zoals bijvoorbeeld het gebruik van apps in de behandeling gedeeld en gezamenlijk verder ontwikkeld.