‘Roze Lintje’ voor Zuyderland Medisch Centrum

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft het Roze Lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend aan Zuyderland Medisch Centrum.

Het mammateam (het multidisciplinaire team dat klaar staat voor alle zorg rondom borstkanker) van Zuyderland Medisch Centrum is trots op de toekenning van het keurmerk. “We staan voor patiëntgerichtheid en het leveren van excellente zorg aan onze patiënten. De toekenning van Het Roze Lintje in de zorg rond borstkanker is een erkenning daarvan “, aldus dr. Helen Mertens, medisch manager oncologische zorg van Zuyderland Medisch Centrum.

Het Roze Lintje wordt uitgereikt indien voldaan wordt aan de eisen van de ‘Monitor Borstkankerzorg’. De monitor is een beoordelingssysteem dat laat zien hoe de zorg voor borstkankerpatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is georganiseerd. De criteria zijn onder andere tot stand gekomen op basis van wat patiënten optimale zorg vinden. Ziekenhuizen die aan de criteria voldoen, ontvangen van BVN dit felbegeerde lintje. Het Roze Lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen.

Reacties