Inschrijvingen provinciale popwedstrijd geopend

Winnaar 'Nu of Nooit' 2014: Jick Munro and the Amazing Laserbeams
Winnaar 'Nu of Nooit' 2014: Jick Munro and the Amazing Laserbeams
Foto: Huis voor de Kunsten Limburg

Droom je ervan om als band of muzikant ooit op de mainstage Pinkpop te mogen afsluiten, grijp dan nu je kans om in ieder geval het gerenommeerde jaarlijkse festival al eens te mogen openen. Het is nu of nooit dat je die mogelijkheid krijgt.

Vanaf deze maand start Stichting Popmuziek Limburg met de voorbereidingen van dé provinciale popwedstrijd ‘Nu of Nooit’. Muzikanten uit de hele provincie kunnen zich gratis inschrijven voor de wedstrijd en meedingen naar de hoofdprijs: het felbegeerde optreden tijdens het prestigieuze Pinkpop festival. De 6 voorrondes van ‘Nu of Nooit’ vinden vanaf medio oktober 2015 plaats in de grootste poppodia verspreid door de hele provincie: de aftrap is op 16 oktober in de ‘Nieuwe Nor’ in Heerlen. Ook de finale zal dit jaar plaatsvinden in Heerlen, namelijk in de Limburgzaal van Parkstad Limburg Theaters.

Stichting Popmuziek Limburg

Stichting Popmuziek Limburg (SPL) wil met de popwedstrijd poptalent uit Limburg een professioneel podium bieden om speelervaring op te doen waarmee ze zichzelf in de kijker kunnen spelen voor een groot publiek. Deze provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit onze eigen provincie. Door deelname aan ‘Nu of Nooit’ worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals. SPL biedt een dertigtal acts de mogelijkheid om speelervaring op te doen in de zes grote professionele popzalen van Limburg. De zes finalisten krijgen twee coachingsdagen aangeboden waarbij professionals uit het (Nederlandse) popsector met ze aan de slag gaan op zowel zakelijk als muzikaal niveau. Tot slot zal de winnaar van Nu of Nooit zich een jaar lang ‘de meest veelbelovende act van Limburg mogen noemen’ en wordt er intensief samengewerkt met deze act door o.a. een persoonlijke coach en Buro Pinkpop. Talentontwikkeling staat centraal binnen de wedstrijd.

Nu of Nooit

‘Nu of Nooit’ is al jaren dé contest voor Limburgse popmuzikanten. Bands, hiphop formaties en singer-songwriters kunnen zich vanaf vandaag tot uiterlijk 28 augustus a.s. inschrijven voor ‘Nu of Nooit’ 2015. Uit deze inschrijvingen wordt een selectie gemaakt van 30 deelnemers. Deze zullen in zes voorrondes spelen om een finaleplaats. De uiteindelijke zes finalisten strijden op zaterdag 12 december 2015 in de Limburgzaal (Parkstad Limburg Theaters) te Heerlen om dat felbegeerde plekje op de 47ste editie van Pinkpop. Zes finalisten worden gekozen door een professionele jury.

Wijzigingen ten opzichte van vorige ‘Nu of Nooit’-edities

De Limburgse popsector bruist en blijft gestaag groeien. Een blijvende toename van het aantal inschrijvingen voor Nu of Nooit geeft aan dat er een grote behoefte is onder popacts, bands en muzikanten om deel te nemen. Inmiddels is de provincie ook uitgerust met meer professionele en goede poppodia wat nieuwe mogelijkheden biedt voor de organisatie. Er is dan ook voor gekozen om een extra (zesde) voorronde te organiseren. Ook is de planning van de wedstrijd aangepast en zullen de voorrondes en de finale eerder plaatsvinden. Zo hoopt de organisatie de begeleiding van de deelnemers uit te breiden en de voorbereidingstijd voor Pinkpop en het daaropvolgende festivalseizoen te kunnen intensiveren. Uiteindelijk moet deze aanpassing vooral de deelnemers ten goede komen.

Planning

  • Inschrijven: maandag 29 juni tot en met vrijdag 28 augustus 2015
  • Voorronde 1: vrijdag 16 oktober 2015 – Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen
  • Voorronde 2: zaterdag 17 oktober 2015 – Muziekcentrum de Bosuil, Weert
  • Voorronde 3: vrijdag 23 oktober 2015– Muziekgieterij, Maastricht
  • Voorronde 4: zaterdag 24 oktober 2015 – Poppodium Volt, Sittard
  • Voorronde 5: vrijdag 30 oktober 2015 – Grenswerk, Venlo
  • Voorronde 6: zaterdag 31 oktober 2015 – ECI Cultuurfabriek, Roermond
  • Finale: zaterdag 12 december 2015 – Limburgzaal (Parkstad Limburg Theaters), Heerlen

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Stichting Popmuziek Limburg.
Demo’s kunnen worden opgestuurd naar SPL, Postbus 203, 6040 AE Roermond.
Maar het is ook mogelijk om MP3 bestanden via wetransfer naar [email protected] te sturen.
Voor beide opties geldt: minimaal 2 eigen tracks.