Ontdek de magie van stoom tijdens de stoomtreindagen op 11 en 12 juli!

Foto: Anja Timmers

Het is een jaarlijks terugkerende traditie: de Stoomtreindagen in Simpelveld. Op zaterdag 11 en zondag 12 juli organiseert de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij wederom dit grote treinevenement.

Eén keer per jaar, tijdens de stoomtreindagen vieren de circa 250 vrijwilligers van de Zuid-Limburgse Stoomtreinmaatschappij groot feest en trakteren ze de bezoekers op een uniek kijkje in de keuken van de Miljoenenlijn. Twee dagen vol met diverse stoomlocomotieven, kinderspelen, materieelshow, oude ambachten, barbecue en nog veel meer. De vrijwilligers van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij halen tijdens deze dagen alles uit de kast om de magie van treinen en stoom over te brengen aan de bezoekers van de Stoomtreindagen.

Dit jaar veel aandacht voor de kinderen

Dit jaar is in het programma veel aandacht aan de kleinste onder ons met extra veel kinderactiviteiten. Zo kunnen kinderen onder andere plaatsnemen op de kinderstoomtrein, opgeleid worden als conducteur door middel van een speurtocht en nog veel meer. Daarnaast is er voor ouders en treinenthousiastelingen genoeg te zien en beleven. Verdeeld over het station en de werkplaats zijn er diverse activiteiten voor jong en oud en kan men met een uitgebreide dienstregeling verschillende ritten maken langs het Limburgse Heuvellandschap.

Weten wat de vrijwilligers van de ZLSM allemaal in petto hebben voor hun bezoekers? Het volledige programma vindt u hier.

Openingstijden: zaterdag 11 juli 11.30 uur- 20.00 uur, zondag 12 juli: 10.00 uur- 18.00 uur.
Een dagkaart vanaf 12 jaar kost € 15,-, kinderen 3-11 jaar €5,- Kinderen onder 3 jaar zijn gratis.
Diverse gratis parkeerlocaties.
Instappen is mogelijk op de halteplaatsen van de stations van de ZLSM.

Reacties