Geef vandaag wat extra aandacht aan de oudere mens bij u in de straat of buurt

Terwijl iedereen zucht onder het nog steeds verder oplopende kwik in de thermometer, de zwembadjes en mobiele airconditioners niet meer aan te slepen zijn, en we bij meeste horecagelegenheden meer vocht achterlaten dan we er tot ons nemen, druppelen de eerste berichten weer binnen over honden die achtergelaten worden in onze blikken bakovens op wielen.

Ondanks waarschuwingen van diverse instanties hiertegen zijn er nog altijd mensen tot wie de ernst van zo’n stommiteit niet wil doordringen. Terwijl het zo simpel zelf te ervaren is: parkeer je auto in de volle zon, zet de motor uit en blijf zelf eens 10 minuten in je auto zitten.

Oudere medemens

Geef vandaag ook even wat extra aandacht aan de oudere mens bij u in de straat of buurt. Loop eens even langs om te kijken of daar alles goed gaat, of ze eventueel wat hulp kunnen gebruiken als er inspanningen moeten worden verricht. Het zal u goed doen.

Deze koeien onder aan de Corisbergweg in Heerlen hebben het stukken beter. Al grazend en herkauwend vinden zij beschutting tegen de koperen ploert onder het lover van de bomen aan de rand van het weiland.

DSCN2353[2]

Reacties