45 kleuters ontvangen ‘Beweegdiploma’

Foto: Gemeente Heerlen

Op donderdag 25 juni is er in de nieuwe sporthal ‘A gene Bek’ een feestelijke sportdag voor 400 leerlingen van de Tarciciusschool en OBS de Tovercirkel.

Volleybalclub Heerlen en Gymnastiekvereniging Coriovallum bieden diverse workshops aan. Beide verenigingen zijn sinds de opening ook gehuisvest in de nieuwe sporthal in Bekkerveld. De leerlingen maken kennis met diverse sporten die in de nieuwe sporthal beoefend worden.

Diploma voor 45 kleuters

In de ochtend ontvangen 45 kleuters van de scholen BS Windekind en OBS Tovercirkel van wethouder sport Martin de Beer het Beweegdiploma. Deze kinderen hebben dit schooljaar actief deelgenomen aan het project Gymkids.

Gemeente

De gemeente vindt goed bewegingsonderwijs belangrijk omdat het bijdraagt aan een goede motorische ontwikkeling. Met name in de kleuterleeftijd wordt de basis gelegd voor een leven lang actief bewegen. Met het uitreiken van de beweegdiploma’s komt een einde aan het vierjarige project. Gymkids is vanaf 2011 in totaal op 17 Heerlense basisscholen succesvol ingevoerd.