CODE M belevenis: Musketiers in Kasteel Hoensbroek!

In Kasteel Hoensbroek kun je vanaf 22 juni de officiële CODE M belevenis bezoeken.

Tijdens je bezoek aan dit prachtige en eeuwenoude kasteel duik je achter de schermen van de spannende familiefilm CODE M. Je kunt zó de filmset inwandelen en kostuums uit de film bewonderen, je leert over de musketiers en je doorkruist op een spannende manier het kasteel.

Allen voor één!

Kom naar Kasteel Hoensbroek en onderga deze leerzame en multimediale belevenis. Op het beeldscherm van een tablet ontdekken jullie de geheimen van het kasteel. Je doorloopt vele kasteelgangen, torenkamers, kasteelvertrekken en eeuwenoude slaapkamers. Wie waren de musketiers en wie was de beroemdste musketier D’Artagnan? Je ziet échte 17e eeuwse objecten zoals zwaarden, degens en kanonskogels. Bovendien kom je erachter hoe je een film maakt! Als je meer historische achtergrondinformatie wilt over de historische voorwerpen dan gebruik je de IZI-travel tour op je smartphone.

Beroemdste musketier aller tijden

In de jeugdfilm CODE M (vanaf 24 juni in de bioscoop) zoeken Isabel (Nina Wyss), Rik (Senna Borsato) en vriend Jules (Joes Brauwers) naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier D’Artagnan. Hij vocht in het leger van de Franse Koning Lodewijk XIV die met zijn leger in 1673 voor de poorten van Maastricht stond en de stad veroverde op de Republiek van Willem III. D’Artagnan sneuvelt in deze strijd. In Kasteel Hoensbroek kom je erachter waarom en hoe de Franse troepen onze regio belaagden en welke gevolgen dit heeft gehad.

Maak zelf een film

Ben je fan van de spannende familiefilm CODE M? In Kasteel Hoensbroek neem je je eigen filmscène op! Deze bekijk je met je eigen code via onze website en deel je film met je vrienden en familie via social media. Zo komt het kasteel pas echt tot leven.

15-Code-M-beeldmerk

Ervaar CODE M zelf

De officiële CODE M belevenis bezoek je in Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg. Dit is een van de grootste en mooiste kastelen van het land. Je dwaalt er door meer dan veertig kasteelvertrekken. Voor jong en oud, met of zonder kinderen is in dit kasteel van alles te beleven. Nog meer info hierover vind je op deze webpagina: www.kasteelhoensbroek.nl/evenement/musketiers-kasteel-hoensbroek

Adres en openingstijden

De officiële CODE M belevenis: Musketiers in Kasteel Hoensbroek! is vanaf 22 juni dagelijks geopend tussen 10.00 uur en 17.30 uur. Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 – 522 72 72, www.kasteelhoensbroek.nl / facebook: kasteelhoensbroek / twitter: @kasteelhoen

Reacties