Kijk uit met onbekende enveloppen per post

Sinds eind mei kreeg de politie in Heerlen al 2 keer te maken met voorvallen waarbij op een adres postenveloppen werden bezorgd die verdovende middelen bevatten.

Zaterdag 30 mei werden bij een pand aan de Coriovallumstraat 2 postenveloppen afgeleverd die gevuld bleken te zijn met dvd’s waarin verdovende middelen zaten. De politie heeft deze goederen in beslag genomen en is een onderzoek gestart. Enkele dagen later werden op datzelfde adres nog eens 2 postenveloppen bezorgd. Beide partijen zijn momenteel in onderzoek bij medewerkers van de Forensische Opsporing.

Op 9 juni meldde een ondernemer van een winkel aan de Wannerstraat zich bij de politie nadat bij hem 4 postenveloppen met kinderspellen en films waren afgeleverd die ook verdovende middelen bleken te bevatten. Uiteraard onderzoekt de politie ook deze partij.

Attenderen

De politie heeft na overleg met de Officier van Justitie besloten om aan deze voorvallen via de media ruchtbaarheid te geven om de burgers van deze vreemde postbezorging op de hoogte te stellen.

Let als ouder/verzorger de komende tijd goed op enveloppen of postpakketjes die u niet verwacht en waarop geen afzender is vermeld. Zeker als die DVD’s of spelletjes of andersoortige doosjes blijken te bevatten. En zorg er voor, als het even kan, dat kinderen zelf niet bij de post kunnen of deze zelf kunnen openmaken. Wellicht zien zij de inhoud als snoepgoed, met alle gevolgen voor hun gezondheid van dien.

Mocht u een enveloppe met onbekende inhoud aantreffen dan is het vriendelijk verzoek om contact op te nemen met de politie via 0900 – 88 44.

Voor zover bekend zijn de enveloppen met verdovende middelen alleen aangetroffen in Heerlen.

Reacties