Leerlingen bewust maken van effecten op leefomgeving

Vandaag zijn de MOP-weken gestart in Heerlen: het Milieu OntmoetingsProgramma voor Heerlense basisscholen.

De gemeente Heerlen werkt samen met 12 andere organisaties, bedrijven en instellingen in Heerlen en biedt een programma aan met activiteiten en rondleidingen. Dit gebeurt vanuit de invalshoek: hoe gaat een organisatie om met het milieu, de leefomgeving en anderen die dichtbij wonen of werken?

Partners van de gemeente bij het programma zijn: Parkstad Limburg Theater, L’Ortye Transport, Rd4, melk-en-vleesveebedrijf Benzenraderhof, GAMMA, Rabobank, CBS, IKEA en IVN. Het programma wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door Veolia. Het programma loopt tot en met 12 juni 2015.

Activiteiten

In de activiteiten en rondleidingen is aandacht voor de vraag hoe wij omgaan met energievraagstukken en duurzaamheid. Worden er alternatieve energiebronnen toegepast? Hoeveel gerecycled materiaal komt terug in het bedrijf of de instelling? Met deze vragen en aan de hand van praktijkvoorbeelden probeert het MOP jonge mensen bewust te maken van ieders verantwoordelijkheid in de leefomgeving: ten opzichte van het milieu en anderen die daar wonen.

De gemeente biedt zelf 4 activiteiten aan, met onder andere een busreisje naar de aansluitingen op het netwerk van Mijnwater BV, een workshop bodemonderzoek en geluidsmetingen bij de brandweer. Wethouder Duurzaamheid, Jordy Clemens, bezoekt op woensdag 3 juni de activiteit van RD4 op de locatie Nijverheidsweg, Heerlen. De aftrap van deze activiteit is om 9.00 uur, waarna de leerlingen een rondleiding door het inzamelbedrijf krijgen.

Reacties