Inschrijven Sjlagerkonkoer 2015-2016

De voorbereidingen van HVV de Winkbulle voor het vasteloavendseizoen 2015-2016 zijn in volle gang.

Het belooft een bijzondere vasteloavend in Sjpassemig te worden, alleen al vanwege het jubileum van het het Gilde Blauw Sjuut dat in 2016 voor de 66e keer vanuit Heerlen het ruime carnavalssop kiest. Als eerbetoon hieraan heeft HVV de Winkbulle voor het komende seizoen dan ook het motto ‘Sjpas aa boad’ gekozen. Niet alleen plezier aan boord van de Blauw Sjuut, maar in heel Heerlen.

Heëlesje vasteloavessjlager 2015-2016

Dit motto zou goed terug kunnen komen in de nieuwe Heëlesje vasteloavessjlager die traditiegetrouw op de 11e van de 11e gekozen tijdens het Sjlagerkonkoer wordt gekozen. De inschrijving hiervoor is nu geopend, iedereen die denkt een sjlager te kunnen componeren die kans maakt opvolger te worden van “Mie Sjatje” van Duo Doebel kan zich vanaf nu hiervoor inschrijven.

Denkt u een Heerlens vasteloavesleedje te kunnen maken dat:

  • nieuw en uniek is;
  • geschreven is in het Heerlens dialect (bij voorkeur volgens de spelling conform het ‘Heëlesj Woadbook’);
  • een vasteloaveskarakter in zich heeft;
  • geschreven en gecomponeerd is met de intentie deel te nemen aan het Heëlesj Sjlagerkonkoer;
  • met een strekking en woordkeuze van de tekst die de bekend geachte normen van fatsoen niet overschrijden;

en bent u op de dag van de finale ouder dan 16 jaar, dan kunt u het inschrijfformulier en een reglement downloaden via de website van HVV de Winkbulle of aanvragen bij de Sjlagercommissie.

De volledige inzending moet uiterlijk 30 augustus om 11:11 uur (’s ochtends) bij HVV de Winkbulle binnen zijn om mee te kunnen dingen naar een plaats in de finale. De vakjury zal in de week daaropvolgend de voorselectie doen.

Op 11 november wordt tijdens de finale duidelijk welke compositie carnavalvierend Heerlen uitroept tot Heëlesje vasteloavessjlager 2015-2016.