Gratis cursus ‘Energie opwekken met de buurt’ bij DUW Parkstad

Foto: Flickr

Wil je zelf groene energie opwekken, maar is je woning daar simpelweg niet geschikt voor? Dan is het starten van een eigen energiecoöperatie wellicht een goede oplossing!

Alle in’s en out’s hiervan komt u te weten tijdens de gratis cursus ‘Energie opwekken met de buurt’ bij DUW Parkstad, die aanstaande maandag 1 juni door en bij DUW Parkstad wordt georganiseerd!

Doe het samen, dicht bij huis!

De meest duurzame energie is de groene energie die dichtbij wordt opgewekt. Veel woningen zijn echter helaas niet geschikt voor zonnepanelen, en ook is het aanschaffen van een windmolen vaak geen optie. Met een energiecoöperatie wek je energie op, samen met bijvoorbeeld je buurtgenoten. De leden zijn gezamenlijk eigenaar van een windmolen of zonne-energie park en kopen dan energie in bij de coöperatie.
Tijdens de cursus maak je kennis met alle mogelijkheden en leer je hoe je succesvol een energiecoöperatie kan starten. Tevens zal de Natuur en Milieufederatie Limburg aanwezig zijn om antwoord te geven op al je specifieke vragen!

Voor wie is de workshop bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor woningeigenaren en huurders in Parkstad, die op een betaalbare wijze duurzame aanpassingen willen doen aan hun woning.

Inschrijven voor deze gratis cursus kan via www.duwparkstad.nl.
Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij. VOL = VOL

Datum: 1 juni 2015
Tijd: 19.00u – 21.00u
Locatie: DUW Parkstad, Wilhelminaplein 25, Heerlen

Reacties