‘Diana & Zonen’ in Heerlen ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Foto: Diana & Zonen, trailer Youtube

Nog tot en met 3 april staat de musical ‘Diana & Zonen’ in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.
Bijzonder is dat er tijdens de voorstelling van 3 april ook een blindentolk aanwezig is die beeldende beschrijvingen maakt speciaal voor blinden en slechtzienden.

Koninklijke liefdesverhaal

Diana & Zonen vertelt het meeslepende verhaal over Prinses Diana, die behalve prinses vooral moeder was, vechtend voor het geluk van haar zonen.
De musical schakelt heen en weer tussen het stormachtige liefdesverhaal van de jonge Lady Di en Prins Charles en de op social media overal gevolgde romance tussen Prins Harry en Meghan Markle.
Diana & Zonen is ook genomineerd voor maar liefst 4 Musical Awards. Ze maken onder andere kans op het winnen van de prijzen voor beste vrouwelijke hoofdrol in grote musical en beste nieuw Nederlands oorspronkelijke musical.

Blindentolken

Dankzij Stichting Komt het Zien! is de voorstelling op 3 april 2022 om 14.00 uur ook toegankelijk voor bezoekers met een visuele beperking. Voorafgaan aan het stuk is er een speciale inleiding. Hier wordt meer informatie verteld over het decor en is er een ontmoeting met een aantal castleden die hun stemmen laten horen. Ook is er de mogelijkheid om de kostuums van dichtbij te bekijken en te voelen. Onder andere de grootse trouwjurk van Prinses Diana.
Tijdens de voorstelling hebben de blinden en slechtzienden een koptelefoon op. Hierop horen ze de blindentolk die tijdens de voorstelling alles verteld wat er te zien is. Hiermee kunnen blinden en slechtzienden samen met vrienden, familie en kennissen ook genieten van een theatervoorstelling.

Informatie

Voor het kopen van de tickets met audiobeschrijving van de blindentolk kunt u telefonisch contact opnemen met het theater in Heerlen via 045 571 66 07
Voor meer informatie over Komt het Zien! en alle voorstellingen die toegankelijk worden gemaakt door een blindentolk kunt u terecht op www.komthetzien.nl.

Reacties

Cookieinstellingen