Vredesmars voor Oekraïne in Heerlen-centrum

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Treffender dan zondagmiddag in Heerlen-centrum kan de morele spagaat van de betrokken Limburgers bijna niet worden uitgebeeld.
Terwijl op het Pancatiusplein om 11 minuten over 1 de eerste carnavalssjlagers uit de boxen van de DJ schallen, vertrekt 100 meter verder, aan de andere kant van het Glaspaleis, een vredesmars voor Oekraïne door het centrum van Heerlen.
Breuzel en kwatsj versus de schrijnende werkelijkheid en absurde waanzin van een dictator.

Burgemeester Roel Wever, die de avond ervoor in een totaal andere ambiance nog de sleutel van zijn stad tot komende dinsdagavond aan de vierende carnavalisten had moeten overdragen, nam nu het woord over de heikele situatie in Europa en de oorlogssituatie in Oekraïne in het bijzonder.

De opkomst in Heerlen voor de vredesmars was groot. Enkele honderden mensen kwamen op de Bongerd bijeen voor de aftrap van de vredesmars. De deelnemers was gevraagd één roos of andere bloem mee te nemen en bordjes met het woord ‘Vrede’ in alle talen te maken. Daar werd op passende wijze gehoor aan gegeven

Initiatiefneemster Amber-Helena Reisig was duidelijk emotioneel over de toestand in Oekraïne. Vandaar dat zij de mars in korte tijd van de grond had weten te krijgen. “In ontzettend veel steden in Europa worden nu dergelijke protesten georganiseerd. De wereld reageert met afschuw op de oorlog in Oekraïne. Ook in Heerlen willen wij als burgers en Europeanen onze steun betuigen aan het Oekraïense volk en pleiten voor vrede.”

Reacties

Cookieinstellingen