‘Koelpot’: Een Heerlens kookboek met een ode aan de Koel

Foto: Eetkamer van de Wijk

Sinds de mijnbouw leven er veel verschillende culturen en nationaliteiten in de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek.

Migranten uit Italië, Turkije, Marokko en vele andere landen maken vandaag de dag nog steeds een groot onderdeel uit van de eetcultuur en identiteit van Heerlen. De Eetkamer van de Wijk heeft dit smakelijke verleden weten te vangen in 33 bijzondere recepten, élk met een persoonlijk verhaal! Een mengelmoes aan culturen – van Turkse ‘fasulye’ tot ‘Saltimbocca alla Romana’ en van ‘couscous’ tot ‘zoervleisj’ – is gebundeld tot het kookboek ‘Koelpot’. Aangevuld met handige tips en trucks van een professionele chef-kok is dit hét kookboek dat niet aan je boekenplank mag ontbreken!

Eetkamer van de Wijk

De recepten uit het kookboek zijn verzameld tijdens de 11 gratis buurtdiners in Heerlen, georganiseerd door het project Eetkamer van de Wijk. Bewoners gaven letterlijk een kijkje in eigen keuken en stuurden hun lekkerste recept in, met een persoonlijke terugblik op het mijnverleden. 33 van deze verhalen zijn, samen met de recepten, vanaf 14 september 2015 terug te vinden in dit overheerlijke maar vooral bijzondere kookboek met de toepasselijke titel ‘Koelpot’.

Het kookboek wordt gepresenteerd tijdens het festival Parkstad Culinair in Heerlen dat op 11, 12 en 13 september plaatsvindt. Pas daarna is dit kookboek te koop op diverse verkoopplekken in Heerlen.

De oplage van ‘Koelpot’ bedraagt slechts 2.000 stuks. Dus wie het kookboek wil bemachtigen moet er snel bij zijn! Het is daarom mogelijk om via de website www.eetkamervandewijk.nl het kookboek op voorhand te bestellen. De eerste 500 vroege vogels profiteren daarbij ook nog eens van een lekkere korting: je betaalt slechts €14,95 in plaats van €16,95!

Lees ook:

 

Het kookboek Koelpot en het project Eetkamer van de Wijk zijn initiatieven van Stichting HeerlensDNA in samenwerking met M2015 Jaar van de Mijnen.