Komende twee weken ‘kalibratievluchten’ bij vliegbasis Geilenkirchen

Foto: HQ NAEW&C Force GK

Van 17 tot en met 21 januari en 24 tot en met 28 januari worden op en nabij de NAVO vliegbasis Geilenkirchen vluchten uitgevoerd om de vliegtuignavigatiesystemen en de naderingsradar van de verkeersleiding te kalibreren.
Het kalibreren zal binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis plaatsvinden met een Learjet 35 straalvliegtuig en een Beechcraft King Air 350 propellor vliegtuig.
Bij het kalibreren kan het voorkomen dat het straalvliegtuig op lagere hoogte vliegt om de metingen uit te voeren.

Correctheid radar garanderen

Het meetvliegtuig test het zogenoemde TACAN navigatie system en de Precision Approach Radar door via de verschillende aanvliegroutes en op verschillende hoogtes de vliegbasis te benaderen.
Deze vluchtdata wordt vergeleken met de gegevens vanaf de grond.

Vliegvelden zijn verplicht om hun verschillende verkeersleidingsystemen op voorgeschreven interval te kalibreren zodat ze voldoen aan internationale standaarden. Deze specifieke kalibratievluchten om de correctheid van de radar te garanderen vinden op regelmatige basis plaats om de nauwkeurigheid van de systemen te ijken.

De exacte vluchttijden zijn afhankelijk van het weer en vliegverkeer op de vliegbasis, maar zullen tussen 08:00 uur en 22:00 uur plaatsvinden.

Reacties

Cookieinstellingen