Werkzaamheden aan Schouwburgplein, Geerstraat langere tijd afgesloten

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Bovenstaand plaatje behoort inmiddels tot het verleden, want momenteel ondergaat het Burgemeester van Grunsvenplein in het centrum van Heerlen een ingrijpende metamorfose.
Het steenachtige ‘Schouwburgplein’ krijgt een transformatie tot een aantrekkelijk groen en duurzaam plein.

De werkzaamheden daarvoor zijn inmiddels in volle gang en worden in fases uitgevoerd. De aannemer heeft de bestrating al verwijderd en de eerste meters van het nieuwe riool zijn gelegd.

Geerstraat afgesloten voor verkeer

Vanwege diverse werkzaamheden rondom het plein heeft aannemer BESIX Infra Nederland de Geerstraat sinds afgelopen week afgesloten voor al het verkeer. Het betreft het gedeelte tussen de ABN AMRO en de Laanderstraat. Dit niet alleen in verband met de veiligheid, maar een verkeersluwe werksituatie komt ook de snelheid van de werkzaamheden ten goede.
De kruising van de Geerstraat met de Schinkelstraat zal, op drie weken na, wel toegankelijk blijven gedurende de werkzaamheden.
De verwachting is dat het werk in circa 15 weken is afgerond, maar dat is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Omleiding

Het verkeer, inclusief de lijnbussen, zal gedurende de bouwtijd worden omgeleid via de ‘kermisroute’. Via de Valkenburgerweg achter de schouwburg langs naar de rotondes bij het Overloon en de Laanderstraat terug naar de Geerstraat. En visa versa.

Zie de afbeelding voor de ingestelde omleiding.

Reacties

Cookieinstellingen