Rd4 roept op om kringloopspullen nog even thuis te bewaren

Foto: Rd4

Normaal gesproken is Rd4 blij dat burgers hun kringloopspullen naar de milieuparken en kringloopshopsbrengen.
Echter door de huidige lockdown kan Rd4 nog maar beperkt kringloopspullen aannemen door overvolle opslagloodsen.
Daarom roept Rd4 inwoners op om herbruikbare spullen nog even thuis op te slaan.

Corona zorgt voor overvolle opslagloodsen

Het kabinet besloot dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval 14 januari 2022 in lockdown gaat. Hierdoor moest Rd4 ook noodgedwongen haar drie RD4U Kringloopshops in Heerlen, Kerkrade en Margraten sluiten. “We hebben in het afgelopen jaar én ook in 2020 tijdens de diverse lockdowns onze dienstverlening weten te handhaven en zelfs nog te intensiveren”, aldus directeur Wil Sijstermans. “We zien nu weer eenzelfde beeld als in het afgelopen jaar. Mensen zijn aan het opruimen en hebben de tijd om dat oude bankje, die eettafel of die hanglamp naar één van onze milieuparken te brengen. Tijdens de lockdown in het begin van 2021, hebben we het grote aanbod van kringloopspullen kunnen opslaan in onze opslagloodsen. Maar niet alle spullen hebben we kunnen aanbieden in onze shops. Het enorme aanbod op dit moment zorgt ervoor dat we snel onze maximale opslagcapaciteit weer bereiken.”

Opslag verslechtert kwaliteit

Bij langdurige opslag gaat de kwaliteit van de spullen achteruit. Roger Wetzels, manager grondstoffen vervolgt: “Dan zouden we de bruikbare spullen helaas moeten vernietigen en dat willen we natuurlijk niet. Circulariteit staat bij ons hoog in het vaandel. Vernietigen willen we voorkomen. Ons doel is om spullen in onze kringloopshops een tweede leven te geven. Wat veel mensen wellicht niet weten is dat wij alle spullen nakijken voordat deze in onze winkels worden aangeboden. De huidige voorraden zorgen voor een vertraging in de hele keten.”

Bewaar spullen nog even thuis

Rd4 roept inwoners op om kringloopspullen nog even thuis te bewaren en een bezoek aan de milieuparken even uit te stellen.
Kleine spullen en elektrische apparaten kunnen nog steeds aangeboden worden middels de BEST-tas.

Raadpleeg de veelgestelde vragen over de Rd4-coronamaatregelen op www.rd4.nl.

Reacties

Cookieinstellingen