‘Nieuwe Helden’ geeft jongeren perspectief in coronatijd

Foto: Nieuwe Helden

Het multidisciplinaire project ‘Nieuwe Helden’ gaat op 24 november om 19.00 uur van start in SCHUNCK. Jongeren tussen de 12 en 23 jaar kunnen zich gratis aanmelden.
Samen met professionals uit de dans-, muziek- en sportwereld werken ze vervolgens toe naar een knalvette show in poppodium NIEUWE NOR in 2022.

Coronacrisis: gebrek aan perspectief

De coronamaatregelen hebben er flink ingehakt bij jongeren in Parkstad. Wat veel van hen aangeven is dat zij een gebrek aan perspectief ervaren. Terwijl ze juist in de bloei van hun leven staan. Het was en is nog steeds lastig en soms zelfs onmogelijk om je vrienden, familie, vereniging of school te bezoeken.
Des te meer reden om in de coronaperiode in te zetten op projecten die jongeren met elkaar verbinden en kennis laten maken met verschillende podiumkunsten.
Een aantal Heerlense initiatieven sluit zich daarom aan bij Nieuwe Helden, waarbij ontmoeten, creëren en ontdekken centraal staan.

Nieuwe Helden

Nieuwe Helden ontwikkelt voor de deelnemers – aanvullend op het bestaande aanbod – activiteiten die jongeren een ander perspectief biedt tijdens de coronaperiode.
Jongeren worden geactiveerd en betrokken bij de Heerlense samenleving en hun eigen wijk. De gedachte dat iedereen wel ergens goed in is, overheerst binnen dit project en komt tot uiting in dans, muziek of sport.
Nieuwe Helden gaat met een groep jongeren aan de slag om hun talent(en) te ontwikkelen en zelfvertrouwen te vergroten. De talentontwikkeling is voornamelijk gericht op kunst en cultuur in de breedste zin van het woord. Daarbij wordt aansluiting gezocht bij de belevingswereld van de doelgroep.

Om tot daadwerkelijke opvoeringen en producties te komen, spreken ze ook de aanwezige talenten op het gebied van techniek, Pr en organisatie aan en stimuleren deze verder. Ook de ouders, school en buurt spelen een actieve rol.

Meer informatie en aanmelden: https://www.nieuweheldennextlevel.nl/nieuwe-helden-heerlen

Nieuwe Helden Heerlen is een samenwerking tussen JENS, Outpoet, SCHUNCK*, Stichting HFC CREW, Nieuwe Helden & Poppodium Nieuwe Nor.
Het project start op 24 november op locatie SCHUNCK*.

Reacties