Voor de vijfde maal op Pinkpop

Foto: VVV Zuid-Limburg

Placebo, dat al 4 keer eerder op het Pinkpop-festival te zien was, vervangt Sam Smith op zondag 14 juni als afsluiter op de 3FM Stage in Landgraaf.

Zoals bekend moest Sam Smith zijn tour tot nader order afzeggen vanwege stemproblemen.

Placebo

Placebo releast momenteel hun beste albums, en hebben daarnaast dit jaar hun complete ouevre op streamingdiensten als Spotify geplaatst. Dit alles vooruitlopend op het feit dat ze volgend jaar de twintigste verjaardag van hun debuutalbum hopen te vieren.
Het laatste album van de Engelse alternatieve rockband, ‘Loud Like Love’, kwam eind 2013 uit en tijdens Pinkpop zal Placebo nummers van dit album afwisselen met hits als ‘Nancy Boy’, ‘The Bitter End’ en ‘For What It’s Worth’.

Jonathan Jeremiah, en The Last Internationale

Op zaterdag zien we tevens Jonathan Jeremiah terug op de 3FM Stage. Deze Britse folkzanger brengt dan ongetwijfeld nummers van zijn derde album ‘Oh Desire’ ten gehore waarmee hij momenteel door heel Europa speelt.

Diezelfde dag, op dezelfde 3FM Stage, zijn de The Last Internationale te zien en horen. Dit muzikale trio uit New York City combineert poëtische, sociaal geëngageerde teksten met een rauwe sound. Folk, rock, punk en blues: Delila Paz, Edgey Pires en Brad Wilk (bekend van Rage Against The Machine en Audioslave) hebben het vastgelegd op hun debuutalbum ‘We Will Reign’ en zullen dit op zaterdag 13 juni op Megaland uit de speakers laten schallen.

Lees ook: