Coronaprik zonder afspraak op de pop-up locatie in Corneliushuis

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De eerste pop-up vaccinatielocatie in Heerlen wordt zaterdag 14 augustus geopend in het Cultureel Centrum Corneliushuis in Heerlen.
Met pop-up vaccinatielocaties wil de GGD vaccinatie tegen corona toegankelijker maken.

De openingstijden zijn:

  • Zaterdag 14 augustus van 10.00-16.00 uur;
  • Woensdag 18 augustus van 16.00-20.00 uur;
  • Zaterdag 21 augustus van 10.00-16.00 uur;
  • Woensdag 25 augustus van 16.00-20.00 uur.

Hier kun je terecht voor prikken zonder afspraak, dicht bij huis.
Het adres is Groeet Genhei 14, 6413 GN in Heerlen, Heerlerheide.

Open gesprek over vaccineren

De GGD Zuid Limburg start met een regionale campagne #mijnprik. Doel van deze campagne is om open gesprekken te stimuleren en betrouwbare informatie over COVID-19-vaccinatie te verstrekken. Dit helpt mensen een weloverwogen keuze te maken.
De campagne is onderdeel van de fijnmazige vaccinatie-aanpak, waarbij de GGD diverse acties onderneemt om de vaccinatiegraad in de regio te verhogen.

Limburgse boegbeelden

Vier Zuid-Limburgers vormen het gezicht van de campagne; zangeres Beppie Kraft, Roda JC voetballer Richard Jensen, bokslegende Arnold Vanderleyde en MVV verdediger Rico Zeegers. Door hun persoonlijke motivatie te delen, hopen zij ook anderen te inspireren het gesprek over vaccineren aan te gaan. Via een QR-code op de posters bekijk je hun persoonlijke verhaal en vind je meer informatie over vaccinatie en prikken zonder afspraak.

Informatiepunt

Bij de pop-up vaccinatielocatie is een informatiepunt waar GGD-medewerkers klaar staan om mensen met vragen en twijfels te woord te staan.
Tijdens de openingsuren kan men vrij inlopen. Er zijn informatiemiddelen in verschillende talen beschikbaar.

Reacties